Toki Başkanı Bayraktar Diyarbakır'da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Diyarbakır'da kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından karşılanan TOKİ Başkanı Bayraktar, Gaziköşkü'nde yenilen yemeğin ardından ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve TOKİ yetkilileri ile birlikte kenti dolaştı. Bayraktar, Alipaşa, Lalebey, İçkale, Dicle, Aziziye, Üçkuyu, Çölgüzeli, Peyas ve Yeniköy mahallelerindeki kentsel dönüşüm alanları ile tarihi Diyarbakır Surları'nı gezerek, Baydemir ve Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Murat Alökmen'den kentsel dönüşüm projeleri
hakkında bilgi aldı. Baydemir, gezinin ardından TOKİ Başkanı Bayraktar ve Vali Mutlu'yu Büyükşehir Belediyesi'nde ağırladı. Baydemir, toplu konut yapılacak alanları Bayraktar ile birlikte gezdiklerini belirterek, "Bir de beraberce yerinde görelim dedik. Bize göre görmek daha doğru bir çözüm üretmektir" dedi.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapacakları işi bizzat yerinde görmek gerektiğini söyledi. Göz görünce gönlün daha çok katlandığını, birliktelik olmadan sinerjinin yaratılamayacağını ve neticeye ulaşılamayacağını aktaran Bayraktar, gönül birliği yapılması gerektiğini, onun adımlarını atmaya çalıştıklarını bildirdi. Bayraktar, "Bir pratikten, en basitten en kolayından başlamak üzere vatandaşımızı da yanımıza almak suretiyle, vatandaşın desteğini de en yüksek düzeyde
almak suretiyle, vatandaşımızı hiçbir şekilde mağdur etmeden ama açıkgözlülüğe de fırsat bırakmadan el birliğiyle bu işi yürüteceğiz" diye konuştu.
Baydemir, Bayraktar'a 16. yüzyılda yaşamış aslen Saraybosnalı Matrakçı Nasuh tarafından Diyarbakır'ın tarihi Suriçi bölgesinin resmedildiği minyatürü hediye etti. Daha sonra kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili teknik bilgileri görüşmek üzerine basına kapalı toplantıya geçildi.