TCDD Müdürü: 'Böyle kaza hiç görmedik'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli'de meydana gelen tren kazasıyla ilgili, 'İlk belirlemelere göre kazanın sinyal hatasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır' dedi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da, 'Trenin son vagonun bir tekeri kendi güzergahındaki rayda, diğer tekeri de makastaki tanzim sıkıntısından dolayı diğer raya geçmiş. İstanb

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli'de meydana gelen tren kazasıyla ilgili, "İlk belirlemelere göre kazanın sinyal hatasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır" dedi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da, "Trenin son vagonun bir tekeri kendi güzergahındaki rayda, diğer tekeri de makastaki tanzim sıkıntısından dolayı diğer raya geçmiş. İstanbul'dan gelen tren de bu vagona çarpmış. Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik" diye konuştu. Sekapark mevkisinde tren kazasının meydana geldiği yerde incelemelerde bulunan Karaman, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kazada hayatını kaybeden bulunmamasının tek tesellileri olduğunu belirten Karaman, "Yaralıların birçoğunun taburcu olduğunu Sayın Valimizden öğrendim. Bu kazanın teknik incelemelerin devam ediyoruz. Tüm ekibimiz burada. Henüz kazanın neden olduğunun tespitini yapamadık. Bantları dinleyeceğiz. Diğer konuları inceleyeceğiz" diye konuştu.

Karaman, böyle bir kazanın bir daha olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Gazetecilerin, "Kaza nasıl oldu, daha önce böyle bir kaza olmuş muydu?" sorularını ise Karaman, "Trenin (Adapazarı'ndan İstanbul'a giden) son vagonun bir tekeri kendi güzergahındaki rayda, diğer tekeri de makastaki tanzim sıkıntısından dolayı diğer raya geçmiş. İstanbul'dan gelen tren de o vagona çarpmış. Böyle bir kaza daha önce hiç görmedik. Yaralılarımıza geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. İnşallah hepsi sağlığına kavuşur. Biz de incelemelerimize devam edeceğiz." dedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, daha sonra beraberindeki heyetle İzmit Seka Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Bu arada, kazada yaralananlardan 15'inin hastanelerde tedavilerinin devam ettiği, diğer yaralıların yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Öte yandan, kaza yapan trenler vinçle demir yolundan kaldırıldı.

Yolcu Akbaş: "Allah'tan yavaş geliyordu"

Tren kazasında yaralanan yolculardan Selahattin Akbaş da, "Karşıdan gelen tren (İstanbul'dan Adapazarı yönüne giden) biraz daha süratli olsaydı bir facia yaşanırdı, Allah'tan yavaş geliyordu" dedi.

Ortopedi Servisinde tedavi gören kazazede Selahattin Akbaş, Genel Müdür Karaman'ın kazanın oluş şeklini sorması üzerine, son vagonun İstanbul'dan gelen trenin raylarına geçtiğini gördüklerini, çarpışma sırasında yolcuların panik yaptığını bildirdi.

"Panik yapmayın, birbirimizi ezmeyelim" diye bağırdığını ifade eden Akbaş, "Karşıdan gelen tren (İstanbul'dan Adapazarı yönüne giden) biraz daha süratli olsaydı bir facia yaşanırdı, Allah'tan yavaş geliyordu" diye konuştu.

Akbaş, kazanın 'ucuz' atlatıldığını söyledi.

Yaralılarla ilgili son durum

Kaza sonrası Kocaeli ve İzmit SEKA Devlet, Derince Eğitim ve Araştırma, Özel Acıbadem ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılan 32 kişiden 28'inin tedavileri tamamlandı.

Yaralılardan Meliha Cevahirci, Dursun Akbulut ve Hilal Selvi'nin tedavileri İzmit SEKA Devlet, Zafer Kalkan'ın ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde sürüyor.

Bu arada, daha önce sağlık durumunun ağır olduğu açıklanan Kalkan'ın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Kocaeli'nde iki tren çarpıştı

Kocaeli'nde dün akşam iki trenin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 32 kişi yaralanmıştı.


CNN Türk