Sürat tekneleri Haliç'i dalgalandırdı...

Haliç'te yapılan Dünya Offshore Şampiyonası Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix'si birinci etabında YKM takımı birinci oldu.

Dünya Offshore 225 Şa

Haliç'te yapılan Dünya Offshore Şampiyonası Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix'si birinci etabında YKM takımı birinci oldu.

Dünya Offshore 225 Şampiyonası Türkiye ayağının Haliç'te yapılan yarışlar başladı. Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix'sinde YKM Takımı birinci oldu.

Dünya Offshore Şampiyonası'nın Haliç'te yapılan birinci gün yarışları saat 14.00'te başladı. Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından izlenen yarışlar çok çekişmeli geçti. 11 teknenin start aldığı yarışta 05 Galatasaray Teknesi, 02 YKM Teknesi ve 03 Beşiktaş Teknesi arasındaki çekişmeye sahne oldu. Özellikle sıralama turunu lider bitiren YKM ile sezonun iddialı takımlarından Galatasaray arasındaki kıyasıya rekabet, yarışı izleyenlerin heyecanlı dakikalar yaşamasına neden oldu. Cengiz Cennetoğlu ve Kerem Zorlu'dan oluşan bir diğer YKM takımı 22 YKM Sport takımı ise ikinci turun sonunda Unkapanı dönüşünde takla atarak yarışmadan çekilmek zorunda kaldı.

Yarış sonrasında açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Fatih Belediyesi olarak 2010 Dünya Offshore Şampiyonası'nın ilk ayak yarışına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Böyle etkinlikler İstanbul gibi her tarafı denizlerle çevrili bir şehirde daha sık yapılmalı. Tüm dünyada Altın Boynuz olarak da tanınan Haliç Körfezi'nin su ve motor sporları konusunda büyük bir potansiyeli var. Bu tür organizasyonlar için dünyanın birçok yerinde Haliç Körfezi gibi yerler yapay olarak yapılıyor. Fatihlileri ve İstanbulluları önümüzdeki yıllarda da bu gibi üst düzey organizasyonlar ile buluşturma gayreti içerisinde olacağız. Gerçekleştirilecek organizasyonlarla Fatihlilere tarihi yarımadada yaşamanın ayrıcalığını hissettirmeye çalışıyoruz." dedi.

Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix'te günün birincisi 02 YKM Teknesi ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu, 05 Galatasaray Teknesi ile Kerem Tuncer ve Josef Muhlbauer ikinci, 44 Miele Teknesi ile Onur Neptün ve Boğaç Hürzat üçüncü oldu. Dereceye girenler kupalarını Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in elinden aldılar.

11 takımın katıldığı yarışta, tekneler 2500 metrelik yarış alanında 25'er tur attılar. Tamamı kapalı kokpitli 7 ile 9 metre arasında uzunluğu olan tekneler 225 beygir gücünde. Teknelerin asgari ağırlığı ise 1,1 ton.