Sesob Olağan Genel Kurulu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların sorunlarının her geçen gün büyüdüğünü belirterek, '' Esnaf ve sanatkarı desteklemediğiniz ve ülke nüfusunun 1/3'ünü oluşturan kesimin yasalarını çıkarmadığınız sürece, refahı tabana yaymakta güçlük çekersiniz'' dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların sorunlarının her geçen gün büyüdüğünü belirterek, '' Esnaf ve sanatkarı desteklemediğiniz ve ülke nüfusunun 1/3'ünü oluşturan kesimin yasalarını çıkarmadığınız sürece, refahı tabana yaymakta güçlük çekersiniz'' dedi.
Sapanca ilçesindeki Özkum Tesisleri'nde düzenlenen Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Olağan Genel Kuruluna AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, CHP İzmir Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Ali Susam, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Unucoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, oda başkanları ve üyeler katıldı.
Kongrede konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve sanatkarların sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar ülkesine hizmet ettiğini ifade eden Palandöken, sorunların gün geçtikçe daha da ağırlaştığını belirtti. Yaklaşık üç hafta önce İstanbul'da esnaf değişim ve dönüşüm paketiyle ilgili önemli açıklamalar yapıldığını hatırlatan Palandöken, şunları söyledi: " 7 ana başlık, 30 alt maddesi. Birlik ve federasyon başkanlarımızın içinde bulunduğu yönetimle birlikte yapmış olduğumuz ortak akıl toplantılarında kararlaştırdığımız, esnaf ve sanatkarın önemli sorunlarının ne olduğunu tespit edip, hükümetin önüne rapor olarak sunduğumuz taslak. Önemli bir çalışmaydı. Üzerinde çalışarak yaklaşık 2 yıl hamur gibi yoğurduk. Meseleleri tartışarak belirli bir hale getirdik. Her şey hazır. Ocağı yakacağız, ocak yanar yanmaz üzerine koyup helvayı birlikte pişireceğiz. 'Gökte kubbeyi bize bağışlayın' demedik, hep mütevazi olduk. 'Beterin de beteri var' dedik ve bugünlere geldik.''
Esnaf ve sanatkarların aileleriyle birlikte 20 milyona ulaştığına dikkati çeken Palandöken, '' Esnaf ve sanatkarı desteklemediğiniz sürece, ülke nüfusunun 1/3'ünün yasalarını çıkarmadığınız sürece refahı tabana yaymakta güçlük çekersiniz. Esnaf ve sanatkarın kanaatkarlığı ve sabrı artık kalmadı'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Hasan Alişan 379 delegenin tamamının oyuna alarak yeniden başkan seçildi.