Microsoft Office 2010 Web Uygulamaları

Microsoft Office 2010 web uygulamalarının nasıl bir şey olacağını ve Google Docs gibi online bir rakiple kendilerini kıyaslayıp ne tür sonuçlar çıkaracağını merak mı ediyorsunuz?

Pekala, daha fazla beklemeyeceksiniz , çünkü isteyen herkes hemen şimdi Microsoft Office web uygulamaları teknik deneme sürümüne ulaşabilir.

Microsoft geçen sonbahardan itibaren sınırlı teknik deneme sürümünü hizmete açmıştı. Mart ayında ise herkesin yeni web uygulamarını denemesi için tamamıyla bu hizmeti açtı. İhtiyaç duyacağınız şeyler ise Windows Live hesabı, web tarayıcısı ve Windows Live SkyDrive'a yükleyeceğiniz bir Office dosyası.

SkyDrive'a yükleme işlemi :

Denildiği gibi ihtiyaç duyacağınız en temel şey bir Windows Live hesabı.

Windows Live'e giriş yaptıktan sonra "Diğer" seçeneği ile SkyDrive'ı seçin. Ardından bir Excel veya PowerPoint dökümanı yükleyin (word dökümanı yüklemeyin , nedeni sonradan açıklanacak).

Dosyayı yükledikten sonra, SkyDrive klasörünüzün içinde bazı döküman ikonları göreceksiniz. Döküman ikonlarının üzerinde "Office dökümanları oluşturmak, düzenlemek ve paylaşmak için deneme programımıza katılın" ifadesi içeren bir mesaj göreceksiniz.

"Deneme programımıza katılın" a tıklamak sizi kullanıcı sözleşmesi yetkilendirme sayfasına götürecek. Sonra "Kabul ediyorum" a tıklayın. Böylelikle Microsoft web uygulamalarına erişebileceksiniz.

Microsoft Word:

Şimdiye kadar, Microsoft Word web uygulaması içine yüklediğiniz dosyaları, üzerinde "Düzenle" linki olduğu halde dosyayı görüntülemekten fazlasını yapamıyordunuz. Testlerime göre, tüm Microsoft Word formatı tamamıyle sizin masaüstünüzdeki görünüş ile aynı.

SkyDrive'a Microsoft metin formatı olmayan, zengin metin formatı tarzı formatlar yüklenebildiği halde, şimdiye kadar Microsoft word web uygulamasında sadece ".doc" ve ".docx" Word formatları mümkün.

Microsoft Excel:


Microsoft Excel'in web versiyonu Excel'in masaüstü uygulaması ile benzer arayüze sahip elemanlar içeriyor, mesela formül çubuğu gibi.

Önemli bir not olarak, SUM ve AVERAGE gibi Excel formülleri gizlenmiş. Formülleri başlatmak için, formül çubuğuna değil de bir hücreye "=" girin. Bu size açılır bir kutunun ve aradığınız formülün çıkmasını sağlayacaktır.

Microsoft PowerPoint:

Microsoft PowerPoint hakkındaki tuhaf olan tek şey ise ".ppt" uzantılı dosyaları düzenlemeye izin vermiyor. Ancak yeni versiyon olan ".pptx" uzantılı dosyaların düzenlenmesine izin veriyor. Ayrıca yeni bir PowerPoint dosyası oluşturup bunu düzenleme imkanını da sağlıyor.

Microsoft'un yeni web uygulamaları bazı güzel özellikler sunuyor ancak Microsoft'un Google Docs'a online meydan okumasının nasıl bir şey olacağını tatmak istiyorsanız, bence bunları denemeye değer .

VeTeknoloji