Kitap kurtları ödüllerini törenle aldı

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları düzenlediği '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması' sonuçları yapılan muhteşem ödül töreni ile açıkladı. Kırıkkale de

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları düzenlediği '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması' sonuçları yapılan muhteşem ödül töreni ile açıkladı. Kırıkkale de bulunan ilköğretim okullarından 118 öğrenci katıldığı yarışmada birinci olan öğrenci Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Bilge Hekimoğlu'na altın madalya ve Cumhuriyet altını hediye edildi.

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genel amaçları doğrultusunda, Kırıkkale de ilköğretim okulları 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması' düzenledi. 21 okul ve 118 öğrencinin katılımlarıyla Kırıkkale Özel Kızılırmak Lisesi'nde ödül töreni düzenlendi. Geleneksel 'l00 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'na Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Müftü Osman Şarklı, Tapu Kadastro Müdürü Osman Yurtoğlu, İl Milli Eğitim şube müdürleri, ilköğretim okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci ve velisi katıldı.

Yarışmanın birincisine altın madalya ve Cumhuriyet altını, ikinciye gümüş madalya ve yarım altın üçüncüye bronz madalya ve çeyrek altın, 4.ve 5. öğrencilere de bronz madalya ve 40 YTL para ödülü verildi.

Ödül töreni sonrası konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, düzenlenen organizasyonu tebrik ederek, böylesi etkinliklerin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Korkmaz, "Gençlerin yetişmesinde önemli bir yapım. Biz belediye olarak bu tarz çalışmalara sürekli destek veriyoruz. Çalışmada başarı elde eden öğrencileri tebrik ediyorum." diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ise Özel Kızılırmak Kurumlarının çalışmaları takip etmesinden dolayı tebrik ederek, desteklerin devam etmesini istedi.