Kadın Gözüyle İgm

Düzce İl Genel Meclisinin (İGM) ilk ve tek bayan üyesi Sema Çelebi, bir yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi

Düzce İl Genel Meclisinin (İGM) ilk ve tek bayan üyesi Sema Çelebi, bir yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. Mecliste kadın sayısının artması gerektiğine dikkat çeken Çelebi, erkek üyelerle uyum içende çalıştığını ve hiç bir sorun yaşamadığını vurguladı.
Çelebi, mecliste yapılan çalışmaları kadın gözüyle yorumlayarak "Tüm erkek üyelerle uyum içerisinde çalışıyorum. Hiç bir sıkıntım yok. Herkes bir yıl boyunca uyum içerisinde çalıştı. Bugüne kadar birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.
Kadın meclis üyesi sayısının artması gerektiğini belirten Sema Çelebi şöyle konuştu: "Ben Düzce'nin ilk bayan meclis üyesi olmaktan çok mutluyum. Bundan sonra inşallah daha çok katılım olur. Kadın sayısının artması durumunda mecliste daha çok sesimizi duyuracağımıza inanıyorum."
Sema Çelebi vatandaşların meclisin işleyişi ile ilgili bilgi sahibi olmadığına dikkat çekerek "İGM'nin anlamını bilmiyorlar. Meclis yapısının daha çok tanıtılması gerektiğine inanıyorum. Belediye meclis üyeleri belediye mücavir alan sınırları içerisinde çalışma yapabiliyor. İGM ise belediye sınırları dışındaki her yerde çalışıyor. Buralara da bayan elinin daha çok değmesi lazım. Ben sel olduğunda bire bir alanda inceleme yaptım. Çalışmalarını takip ettim" dedi.