İnönü'de bahar havası

Bu sezon İnönü Stadı'nda son kez taraftarının önüne çıkan Beşiktaş, ikinci yarıda sonuca gitti, Manisaspor'u 2-0 mağlup etti. Üçüncülük umudunu koruyan Kartal'ı 3 puana taş...



Bu sezon İnönü Stadı'nda son kez taraftarının önüne çıkan Beşiktaş, ikinci yarıda sonuca gitti, Manisaspor'u 2-0 mağlup etti. Üçüncülük umudunu koruyan Kartal'ı 3 puana taşıyan sayıları suskun golcü Nihat Kahveci ile Hüseyin kendi kalesine kaydetti.

İnönü'de son buluşma. Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş, Manisaspor karşısında prestij mücadelesi veriyor. Tribünlerin pek tadı yok. Onları biraz olsun mutlu eden Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı Urfa'da Trabzonspor'a kaybetmesi. Urfa'nın etrafı türküsü de tam kapalıya göre. Nakaratı oturtunca keyifli bir dörtlük çıkıyor. Bu sefer küfür yok taraftarlarda, arada çıkanlar yeterli saniyeyi doldurmuyor. Küfürden gelecek bir ceza ile gelecek yıl İnönü kapanabilir, herkes bunun farkında. Bir de Kutlu Doğum Haftası unutulmamış. Açılan iki pankartla bu tüm İslam alemine duyuruluyor. Teknik Direktör Mustafa Denizli ikisi sahada olmak üzere altı genç oyuncuya 18 kişilik kadroda yer açmış. Rıdvan Şimşek'le Necip Uysal futbollarıyla bu ekip içinde sırıtmayacaklarını gösterdiler. Doğrusu gecenin en talihsiz olayı 42'de Rıdvan Şimşek'in ayağına aldığı darbe ile oyun dışı kalmasıydı. Genç oyuncunun ayağının kırıldığı haberi stattaki herkesin içini acıttı. Futbol hayatının baharında olan Rıdvan'ın böyle bir sakatlık yaşaması büyük bir talihsizlikti.
Maça gelince ilk yarı boyunca Nihat'ın az farkla auta çıkan kafa vuruşu dışında kayda değer bir pozisyon yoktu. Denizli 2. yarıda en azından sahadan galibiyetle ayrılma düşüncesiyle Fabian Ernst ve İbrahim Üzülmez'i oyuna aldı. Hedef olmayınca futbolcuları motive etmenin de zorluğu bu maçlarda daha da belirginleşiyordu. Nihat ve Bobo ne kadar arzulu olsa da gol yollarında o beceri bir türlü ortaya çıkmıyordu. Manisaspor bağnaz bir savunma anlayışı uygulamadan bir puan peşindeydi bunda da 69'a kadar başarılı oldu. Bu dakikada İsmail'in nefis ortasını iyi takip eden Kahveci, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Hemen bir dakika sonra Üzülmez'in ortasına ters bir vuruş yapan Hüseyin tabelayı 2-0 yaptı. Kartal sezona galibiyetle veda ederken gelecek yıl için taraftara borçlandı.

Başkan borcu ödedi, lisans alındı
Vergi/SGK borçları sebebiyle 'Kulüp Lisans Talimatı'ndaki şartları yerine getiremeyen ve Avrupa Ligi'ne katılamama tehlikesiyle karşılaşan Beşiktaş'ta kriz çözüldü. Maliye Bakanlığı ve Gelirler İdaresi Başkanlığı'yla borcun yeniden yapılandırılması için görüşen Başkan Yıldırım Demirören'in 12 milyon TL'lik KDV kısmını ödediği, kalan yaklaşık 7 milyon TL'nin de taksitlere bölünerek lisans için gerekli belgenin alındığı öğrenildi.
F.bahçe'ye urfa türküsüyle gönderme
'Fener gol gol gol, 30 sene oluyor' tezahüratları yapıp 'Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar' türküsünü söyleyen Beşiktaşlı taraftarlar, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Şanlıurfa'da Trabzonspor'a kaybeden rakipleri F.Bahçe'ye göndermede bulundu. Tribünler, Sivasspor ile oynanan karşılaşmadaki gibi Manisaspor mücadelesinden önce de F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Futbol Federasyonu aleyhine tezahüratta bulundu.
Genç Rıdvan'ın ayağı kırıldı
Beşiktaş'ın genç futbolcusu Rıdvan Şimşek'ten kötü haber. Siyah-Beyazlıların Karşıyaka'dan transfer ettiği Rıdvan'ın ayağı Manisaspor ile oynanan maç sırasında kırıldı. 40. dakikada konuk ekibin Kanadalı oyuncusu Simpson ile girdiği mücadele sonrasında yerde kalan Rıdvan'ın sol ayak fibula kemiğinde kırık olduğu öğrenildi. Saha içindeki tedavisinin ardından hasteneye kaldırılan yetenekli ismin acı çektiği ve gözyaşlarına boğulduğu gözlendi.
'Küçük Şifo' hayatını kaybetti
300 bin kişide bir rastlanan SSPE hastalığına yakalanan Beşiktaş taraftarı 'Küçük Şifo' lakaplı 11 yaşındaki Mehmet Uzun vefat etti. Geçirdiği ağır hastalığın etkisiyle anne ve babasının ismini bile hatırlayamayan ancak Beşiktaşlı futbolcuların adlarını unutmayan Mehmet Uzun, Beşiktaş-Eskişehirspor maçı öncesinde İstanbul'a gelerek, İbrahim Toraman'la karşılaşma öncesindeki seremoniye beraber çıkıp hayallerine kavuşmuştu.

Beşiktaş: 2 - Manisaspor: 0
beşiktaş: Hakan 5, Rıdvan 5 (Dk. 45 Atınç 7), Sivok 6 (Dk. 46 Ernst 6), İbrahim Toraman 8, İsmail 7, Necip 7, Fink 6, Nihat 7, Tabata 4 (Dk. 46 İbrahim Üzülmez 5), Tello 5, Bobo 6
manisaspor: İlker 4, Ferhat 4, Hüseyin 3, Burak 5, Eren 4 (Dk. 46 Momha 4), Güven 6, Mehmet Nas 4 (Dk. 70 Mehmet Güven 4), Yiğit İncedemir 5, Nizamettin 5 (Dk. 74 Dilaver 4), Simpson 5, Isaac 4
GOLLER: Dk. 69 Nihat, Dk. 71 Hüseyin Tok (Kendi kalesine)
SARI KARTLAR: Eren, Simpson, Hüseyin, Isaac
HAKEMLER: Özgür Yankaya 4, Bülent Gökçü 6, İsmail Köse 8
STAT: İnönü

Zaman