Gönüllü Eğitimciler Yemekte Buluştu

Bağlar Belediyesi, belediyeye bağlı olarak faaliyet yürüten Eğitim Destek Evi öğretmenlerine yemek verdi.

Tabier Tesisleri'nde verilen yemeğe Bağlar Belediye Başkan Yardımcıları Derye Tamriş, Osman Kaya, Kültür Müdürü Gülfer Çoşkun, Proje Ofisi sorumlularından Özlem Yasak, Günışı sorumlularından Mukkades Alataş ve Diyarbakır Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan'ın yanı sıra Dicle Üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda gönüllü eğitimci katıldı. Bağlar Belediyesi Kültür Müdürü Gülfer Çoşkun yaptığı konuşmada, Bağlar Belediyesi adına Eğitim Destek Evi'nin açılışından bu yana emeği geçen herkese teşekkür
etti.
Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Kaya ise, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın program yoğunluğu nedeniyle katılamadığı için özür dilediğini belirterek, "Bu bizim için bir ilktir. Bundan sonra da umudumuz odur ki, daha farklı etkinliklerde biraraya gelmek ve var olan eksiklikleri telafi etmektir. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra söz alan Diyarbakır Eğitim-Sen Şube Başkanı Karahan, eğitim sorununa dikkat çekerek şunları söyledi:
"Siz belediyecilikte farklı hizmetler yapabilirsiniz. Yol yaparsınız, köprü ve altyapı götürürsünüz. Bunlar belediyeciliğin temel hizmetleri. Toplumu yaratmanın temel öğelerinden biri ise eğitimdir. Burada görüyoruz ki birçok üniversiteli arkadaşımızın biraraya gelip eğitim noktasında kendilerinin toplumla ortaklaşabilme olgusunu yakalayabilmeleri, farklı bir dünya yaratmanın temel olgularının burada atıldığını gösteriyor."
Konuşmaların ardından gönüllü müzik grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla eğitimciler coştu.
(RB-RB-CC-Y)