Gaziantep'te Moda Ve Medya Konulu Panel

Gaziantep'te, moda tasarımcıları, Neslihan Yargıcı ve Barbaros Şansal, 7. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresinde, "Moda ve Medya" konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Şahinbey Belediyesi, Kültür Merkezinde düzenlen panele, Kültür Merkezi içerisindeki asansörle aşağıya inen panelistleri öğrenciler uzun süre alkışladı.
Bu şekilde gelerek sürpriz yaptıklarını belirten Barbaros Şansal daha sonra, arkadaşı olduğu Neslihan Yargıcı hakkında kısa bir bilgi vererek, basın mensuplarına Neslihan Yargıcı ile birlikte poz verdi.
Düzenlenen panelde öğrencilere moda ve tasarıma nasıl başladığını anlatan Neslihan Yargıcı, "Türkiye'de özgün olmak çok zordur. Ailemin beni yetiştirme tarzından dolayı istediğimi yaptım. İstediğim şeyi istediğim yerde konuşabiliyorum. Sizler moda ve tasarım işinin temelisiniz. Ben bu işe başladığım zaman birçok sıkıntı ile karşılaştım. Gittiğim çoğu yerde geri çevrildim ama yılmadım ve şimdi kendi alanımda başarılı işler yapıyorum" dedi.
Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yargıcı, bir öğrencinin, "Halı deseni çizen ikinci sınıf öğrencisi arkadaşım var. Bu desenlerimizi nasıl üretim haline getirebiliriz? şeklindeki sorusunu, "Bu konuda şunu söyleyebilirim. Bizim gibi tecrübeli kişilerin bir merci ya da bir meslek odası oluşturması gerekir. Oluşturduğumuz bu mercilerle gençlere bilgilerimizi anlatarak, nasıl bir yol izlemelerini anlatabiliriz. Yoksa siz bir üretim yerine başvurduğunuz zaman yaşları sizinle bir olmadığı için
dikkate almayabilirler. Bu sizin tek başınıza yapacağınız bir iş değil. Gelen fikirleri ancak bu şekilde değerlendirebiliriz" şeklinde cevapladı.
Tekstile bakış açınız nasıl? sorusuna ise Neslihan Yargıcı şu yanıtı verdi:
"Bu konuda fikrimde değişen bir şey yoktur. Sadece o zamandan farklı olarak kumaşlar değişti. Organize diye bir kumaş vardı. Şimdi ise sentetik ve naylon kumaşlar var. Ayrıca ithal kumaşlarda var. Değişen şu olabilir. Eskiden bu kadar mağaza, marka yoktu şimdi bunlar var"
Moda tasarımcısı öğrencilerinin mezun olduklarında neler yapabileceği sorusuna da Yargıcı, "Teknik ve sanat okulunun okunmasından yanayım. Açıkçası nerde çalışacağınızı ben de bilmiyorum. Zaten çelişki içindesiniz. Bu konuda karamsarım" dedi.
Düzenlenen panel Barbaros Şansal'ın moda ile ilgili bilgiler vermesiyle sona erdi.