Zebari'den ABD ve İngiltere'ye Tepki

Seçim nedeniyle yaşanan anlaşmazlıkları çözemediklerini söyleyen Zebari, ülkede siyasi boşluk olabileceği uyarısında bulundu.


Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ülkesinde seçim nedeniyle yaşanan anlaşmazlığı çözmedikleri için Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'ye tepki gösterdi.
Washington yönetiminin, askerlerini evlerine göndermekle daha çok meşgul olduğunu belirten Zebari, Amerikan askerleri ülkeden ayrılmaya hazırlanırken, 7 Mart'taki seçimden neredeyse 2 ay sonra hükümeti kurma mücadelesi veren ülkede siyasi boşluk olacağı uyarısında bulundu.
Zebari, seçimle ilgili anlaşmazlıkta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin ''çizgi dışında kaldığını'', 2005 yılındaki seçimde iki ülkenin, Iraklı siyasetçilerin bir hükümet oluşturması için ikna edilmesinde önemli roller üstlendiğini ifade etti.
Hoşyar Zebari, Amerika Birleşik Devletleri'nin, yaz ortalarına kadar yeni hükümet oluşturulmazsa askerlerinin 31 Ağustos'ta çekilmesi planını yeniden düşünmesini önerdi.
Dışişleri Bakanı'nın bu demeciyle, yeni hükümetin oluşturulmasında uluslararası müdahale teklifini reddeden Başbakan Nuri El Maliki ile ters düştüğüne dikkat çekiliyor.

TRT