Yıldırım Beyazıt Han'dan Günümüze

Denizli'de düzenlenen 'Yıldırım Beyazıt Han'dan Günümüze Yöresel Kıyafetler' defilesi büyük ilgi topladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü projelerinden Bilim Şenliği METEF Fuarı çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen defileye Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Giyim Üretimi Teknolojisi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 'Yıldırım Beyazıt Han'dan Günümüze Yöresel Kıyafetler defilesi Yıldırım Beyazıt'ın kızının gelinliğinin Buldan'da dikilmiş olmasından yola çıkılarak hazırlandığı ve dönemin bütün özelliklerini yansıttığı bildirildi.
Kumaş olarak Buldan ipeği, Buldan bürümcüğü, kadife, saten, tafta, ipek ve dastar, süslemelerde suzeni, kabartma tekniği ile kordone, lase nakışları, sanayi makinesi nakışları, pul ve boncuk işleme kullanılan defile izleyenlerini hayranlığını kazandı.
Defilenin final bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti ve bağımsızlığı simgeleyen Türk Bayrağı ve haritasıyla birlikte Atatürk' ün kadına verdiği önemi gösteren 'Türk kadını, sen omuzlarda yükselmeye layıksın' sözünün yazılı olduğu kıyafetle yapıldı.