SP Hatay İl Başkanı Çalışkan: Et ithali araba ithaline benzemez

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, hükümetin et ithaline verdiği izinle az sayıda kalan üreticiyi de yok edeceğini ileri sürdü. <

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, hükümetin et ithaline verdiği izinle az sayıda kalan üreticiyi de yok edeceğini ileri sürdü.

İl Başkanı Çalışkan bir süredir yaşanan kırmızı et krizine seyirci kalan iktidarın yaşanan sıkıntıya çözüm olmaktan çok öte sadece günü kurtarmaya yönelik bir kararı devreye soktuğunu söyledi.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda ülkemizde az sayıda baki kalan üreticinin de yok edildiğini savunan Çalışkan, "Ama bu çözüm sorunu çözmek değil; olsa olsa kökten yok etmek adına atılan bir adım oldu. Bu formül beceriksizliği gizleme formülü olarak devreye sokulmuş bir formüldür. Madem ithalatla sorunu çözecektiniz niye bir yıl beklediniz?." diye sordu.

Alınan karardan en fazla olumsuz etkilenecek iller arasında Hatay'ın da bulunduğuna değinen Çalışkan "Hayvancılıkla geçimini kıt kanaat sağlayan, TÜİK rakamlarına göre Türkiye'nin en işsiz dördüncü ili olan Hatay'ımızdır. Bu ülkede okuma yazma bilen herkes; hayvancılık ölüyor, et bulamayacağız tedbir alalım, dedi. Alınacak tedbirleri belliydi. Dişi hayvanların kesimi yasaklanacak, ihracata sınırlama getirilecek ve hayvancılığa destekleme verilecekti. Ama bu çözümleri uygulamaya koyması gerekenler bir yıldır seyirci kaldıkları olaya son dakikada kendi kalesine gol atarak sonlandırdılar. Bu çözüm, acıyan yerini kes at; kurtul mantığından başka bir şey değildir." diye konuştu.