Refahiye'de İstişare Toplantısı Yapıldı

Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle devam eden İstişare toplantılarının yedincisi Refahiye İlçesinde yapıldı

Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle devam eden İstişare toplantılarının yedincisi Refahiye İlçesinde yapıldı. Toplantıda tüm yönleriyle Refahiye ilçesi ele alınırken, sorunların çözümü aşamasında çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca ilçenin tarım, hayvanlık, maden ve enerji santralleri ile kalkınacağı sinyalleri de verilerek ilçeyle ilgili projeler masaya yatırıldı. Vali Demir ve beraberindeki heyet Refahiye İlçesinde Kaymakam Mehmet Makas, Belediye Başkanı Vezir Dumanlı kurum amirleri tarafından karşılandılar.
Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas, Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı'nın ev sahipliği yaptığı ve Refahiye Çok Programlı Lisesi Salonu'nda gerçekleşen 1. Refahiye Kalkınma ve İstişare Toplantısı'na Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, İL Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Bulut, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri çok sayıda kurum müdürü katıldı. Toplantı öncesi Refahiye İlçesi Halk Oyunları ekibi misafirlere Refahiye yöresine ait halk oyunlarını sergilediler. Yoğun bir katılımın sağlandığı Toplantının açılış konuşmasını yapan Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı, ilçelerin gelişmesi ve sorunlarının tartışılması amacıyla düzenlenen toplantıların önemini vurguladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun'a teşekkür eden Dumanlı, İlçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Bulut ise "Refahiye Meslek Yüksek Okulunun Erzincan ilçeleri içindeki en büyük meslek yüksek okulu olduğunu ve 570 öğrenciye sahip olduğunu belirterek Refahiye Meslek Yüksek Okulunun mevcut akademik ve fiziki yapısının şimdilik yeterli olduğunu fakat yeni açılacak bölümlerle birlikte ek binalara ihtiyaç duyulacağını söyledi. Daha sonra söz alan Refahiye İlçesi Kaymakamı Mehmet Makas, ilçenin genel durumu hakkında katılımcılara brifing verdi. İlçenin tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal, ekonomik, tarımsal durum, ilçede yapılan yatırımlar ve yapılacak olan yatırımları ele alan Kaymakam Makas, Refahiye ilçesinin temel gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu bununla birlikte eğitim alanında da gelişmelerin sağlandığını kaydetti.
Son olarak konuşan Vali Abdülkadir Demir ise İlçelerde düzenlenen istişare toplantılarının önemini vurgulayarak bu tür toplantıların yapılmasında fikir babası olan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun'a teşekkür ederek "Bu toplantılardaki amacımız neler yapabileceğimizi masaya yatırmak. Sorunların çözümü için toplandık. Var olan sorunları birilerinin çözmesini bekleyemeyiz. Bu görev burada yaşayan insanlarımıza düşüyor. Erzincan'da şuan da tüm güzellikler bir arada. Bu birliktelik bu güzellik bizim tüm sorunlarımızın çözümünde önemli rol oynuyor. Yol, su işleri çözülür, önemli olan bölgedeki mevcut potansiyeli değerlendirebilmektir" dedi. Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir, Kaymakam Mehmet Makas, Belediye Başkanı Vezir Dumanlı ve il genel meclis üyeleri, katılımcıların karşısına geçerek dilek ve temennilerini dinlediler. Vali Demir ve beraberindeki heyet bal paketleme tesislerinde incelemede bulunduktan sonra ilçeden ayrıldılar.