Mutteki, yarın Türkiye'ye gelecek



İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'nin yarın İstanbul'a geleceği öğrenildi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) merkezi...



İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'nin yarın İstanbul'a geleceği öğrenildi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde 3 Mayısta başlayan Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasını (NPT) gözden geçirme toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan Mutteki'nin, Tahran'a geçmeden önce İstanbul'a gelerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceği bildirildi.
Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mutteki'nin New York'taki temasları kapsamında edindiği izlenimleri Davutoğlu'na aktaracağı ve iki bakanın İran'ın nükleer programında gelinen son aşamayı değerlendireceği kaydedildi.
Davutoğlu ve Mutteki'nin her gün telefon görüşmesi yaparak durum değerlendirmesinde bulunduğu, Türkiye'nin, İran'ın nükleer enerji dosyasıyla ilgili olarak yoğun bir şekilde sürecin içinde yer almaya devam ettiği belirtildi.
Türkiye, Brezilya ile birlikte İran'ın nükleer programına diplomatik yollarla çözüm bulunması yönündeki çabalarını sürdürürken, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM'de yaptığı toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın İran'a geleceklerini açıklamış ve liderlerle İran'ın nükleer programını daha ayrıntılı görüşme imkanı bulacağını belirtmişti.

Zaman