KOSGEB yeni bir hizmete başlıyor!

Krizin etkilerinden kökten çözüm arayan ve çalışan KOBİ'ler için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yeni bir hizmet başlatıyor. MÜSİAD'ın 20. yıl kutlamalarına katılan Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, finans kaynağı sunmasıyla bilinen KOSGEB'in bundan sonra şirketlere müşavirlik ve danışman

Küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi desteği sağlayarak onların gelişmesini hedefleyen KOSGEB, KOBİ'lere yönelik yeni bir uygulama daha başlatıyor. Türkiye'nin 81 ilinde temsilcilik açacak olan kurum, işletmelere danışmanlık hizmeti sunacak. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nı (KOSGEB) yalnız finansman kaynağı olmaktan çıkaracaklarını belirten Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, şirketlere, müşavirlik ve danışmanlık düzeyinde destek verecekleri yönünde tepki verildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 20. yılını, düzenlediği bir resepsiyonla kutladı. Etkinliğe Ali Boğa, derneğin eski başkanları Erol Yarar, Dr. Ömer Bolat, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve çok sayıda işadamı katıldı. Programın açılışında konuşan Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, işadamlarına üretim sistemlerini yeniden gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan da Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi ve demokratik yapısının güçlenmesi için dernek olarak gayret gösterdiklerini dile getirdi. Derneğin Anadolu'nun dört bir köşesinde sanayici ve işadamlarını örgütlediğini vurgulayan Vardan, bunun sonucunda da Türkiye ihracatının yüzde 15'ine katkı sağladıklarını belirtti. MÜSİAD'ın Türkiye'nin değişim sürecinin kritik dönemlerinde kararlı bir duruş gösterdiğini de hatırlatan Başkan Vardan, bu dönemde yaşanan dönüşümün en etkili aktörlerinden biri haline geldiklerini de ifade etti. İstihdam kapasitelerinin artırılmasına yönelik üyelerin yeni yatırım yaptıklarını da sözlerine ekleyen Vardan, bu noktada desteklerinin de devam edeceğini anlattı. Eski MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat ise Türkiye'nin son yıllarda ciddi mesafeler kat ettiğini belirterek, iş dünyasının artık kâr marjı yüksek ürünler üretmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.

Zaman