Kimsesiz çocuklar, evde kalmaktan memnun

Burdur'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yurtlarda kalan kimsesiz çocukların, toplumla bütünleşebilmeleri için açılan iki evi

Burdur'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yurtlarda kalan kimsesiz çocukların, toplumla bütünleşebilmeleri için açılan iki evi Vali İbrahim Özçimen ve eşi Nezahat Özçimen ziyaret etti. Vali ve eşi çocuklarla bir süre sohbet edip, uygulamayla ilgili görüşlerini aldı. Evde kalmanın daha iyi olduğunu aktaran çocuklar, ziyaret ve ilgilerinden dolayı Özçimen çiftine teşekkür etti.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın yuva ve yurtlarda kalan çocukları evlere yerleştirme konusunda başlattığı proje Burdur'da başarıyla uygulanıyor. İlk etapta yaklaşık 4 ay önce iki ev açıldı. Biri kız çocukları diğeri ise erkek çocukları için açılan evler Vali Özçimen ve eşi Nezahat Özçimen tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek ile eşi Yücel Şimşek ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ersin Eren de hazır bulundu. İlk ziyaret kız çocuğunun evlerine yapıldı. Evde kalan 6 kızla da yakından ilgilenen Vali Özçimen ve eşi Nezahat Özçimen, kendilerinden bilgiler aldı. Yeni evlerinden çok memnun kaldıklarını aktaran kızlar, Vali Özçimen başta olmak üzere ziyarete gelen herkese teşekkür etti.

İkinci ziyaret erkek çocukların kaldığı eve yapıldı. Evde kalan 5 çocukla da yakından ilgilenen Özçimen çiftçi Mehmet Şimşek ve Ersin Eren'den geniş bilgi aldı. Vali Özçimen, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada "Burdur'da Ay Işığı Çocuk Evi ile Atlas Çocuk Evi adlarında iki ev bulunuyor. Her evimizde 24 saat esasına göre nöbetleşe 3 çocuk eğiticisi görev yapıyor. Yani bu evlerimizde 24 saat bir görevli bulunuyor. Çocuklarımız yeni uygulamadan çok memnun. Tabi onlar memnun olunca biz de çok mutlu oluyoruz." dedi.

Çocukların tamamen ev ortamında yaşadığını, kendi ihtiyaçlarını görebildiklerini aktaran Özçimen sözlerini şöyle tamamladı: "Çocuklarımız becerileri oranında evdeki hizmetlere katılıyorlar. Odalarını temiz tutuyor, bazen çocuk eğiticisi ile birlikte yemek yapıyorlar. Çocukların evde mutlu olduğunu ve bu sistemi çok daha iyi benimsediğini gördük. Komşuluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu gördük. Her iki evimiz de apartman dairesinde olduğu halde hiçbir şikayet almadık. Çocuklarımızın komşuluk ilişkileri üst düzeyde. Bu da bizi çok mutlu etti."

Çocuklar ve çocuk eğiticileri de Özçimen çiftine bu yakınlıklarından dolayı teşekkür etti.