Hırsızlar Polisle Çatıştı

Adana'da bir eve giren iki hırsız ile istirahatli polis memuru arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda polis memuru iki hırsızı beylik tabancasıyla yaralayarak etkisiz hale getirdi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 04.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi PTT Evleri Mahallesi 3 bin 616 sokakta bulunan Sancak Sitesi'nde meydana geldi. İki hırsız eşi emekli polis memuru olan Ayşe Karakoca'ya ait zemin kattaki eve balkon kapısından girdi. Bu sırada hırsızların eve girdiğini gören karşı bloktaki istirahatlı polis memuru biber gazı ve beylik tabancasını alarak aşağı indi. Komşusunun evinin önüne gelen polis memuru, hırsızları önce dışarı çıkmaları konusunda uyardı. Hırsızlar polis
memurunun sözlü uyarısına tabancayla ateş ederek karşılık verince polis ile hırsızlar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında balkondan kaçmaya çalışan iki hırsız vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı.
Hırsızları tabancayla vurarak etkisiz hale getiren polis memuru, 155 polisi arayarak takviye istedi. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, yaralı hırsızlar için ambulans çağırıldı.
Polisle girdikleri çatışmada yaralanan Ali Alavar (18) ile Yunus Balta (19) isimli hırsızlar olay yerine gelen ambulanslarla Adana Numune Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yunus Balta'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Hırsızları yaralayan polis memuru ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezine götürüldü. Azılı hırsızların arandığı ve çok sayıda sabıkasının olduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.