Genç Gözüyle Adana

Adana'da, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Genç Gözüyle Adana'' projesi kapsamında, kentin göç alan mahallelerinde bulunan çocukların suçtan uzak kalması ve kentin kültürel değerlerini öğrenmeleri için seçilen 20 çocuğa fotoğraf ve kamera eğitimi verilecek

Adana'da, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Genç Gözüyle Adana'' projesi kapsamında, kentin göç alan mahallelerinde bulunan çocukların suçtan uzak kalması ve kentin kültürel değerlerini öğrenmeleri için seçilen 20 çocuğa fotoğraf ve kamera eğitimi verilecek.
Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Polisevinde düzenlenen projenin tanıtım kokteylinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen S-UN Fonu'na iç göçle gelen gençlerin, kentsel yaşama uyumunu sağlamak, negatif oluşumlardan, suç ve suç ortamlarından korumak, ayrıca, Adana'nın tarihi ve kültürel yönünün farkındalığını artırmak amacıyla hazırladıkları projenin kabul edildiğini belirtti.
Kesmez, 14 bin 216 dolar (20 bin lira) hibe sağlanan proje kapsamında, Şakirpaşa, 19 Mayıs, Anafartalar, İsmet İnönü Endüstri Meslek ve Erkek Lisesi öğrencilerinden 10'u kız 20 öğrencinin hafta sonları 8 saat teorik, 2 saati pratik olmak üzere toplam 1 ay fotoğraf ve kamera çekimi eğitimi verileceğini söyledi. Kurs alan öğrencilerin çeşitli ilçelerdeki tarihi ve turistik yerleri gezerek fotoğraf ve film çalışması yapacağını anlatan Kesmez, görüntülerle CD hazırlanacağını, ayrıca, fotoğraflarla da sergi
açılacağını bildirdi.
Kesmez, proje kapsamında sosyal ve kültürel faaliyet olarak da tiyatro, sinema, doğa yürüyüşü ve piknik yapılmasını, bu etkinliklerden bin 300 öğrencinin faydalanmasını planladıklarını söyledi.
Kesmez, projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşeceğini anlattı.
Kokteyle katılan Vali Yardımcısı Halis Arslan, projede yer alacak çocuklarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Projeye katılan çocuklar ise böyle bir projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Proje sayesinde Adana'nın kültürel ve turistik değerlerini hem biz öğreneceğiz hem de tüm Türkiye'ye bunları gösterme imkanımız olacak. Ayrıca, kültürel değerleri öğrenirken meslek sahibi olacağız. Bu yönüyle de de hayatımıza çok büyük bir anlam katacak" dedi.
Kursiyerler daha sonra kendilerini görüntüleyen basın mensuplarının fotoğrafını çekti.
(FK-HO-Y)