Dp Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez Bodrum'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un da katılımıyla yarın Bodrum'da düzenlenecek olan "Ege'nin Demokratları Bodrum'da Buluşuyor" mitingi için Muğla'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ve GİK Üyesi Celal Doğan Muğla esnafını dolaştı ve sıkıntılarını dinledi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un da katılımıyla yarın Bodrum'da düzenlenecek olan "Ege'nin Demokratları Bodrum'da Buluşuyor" mitingi için Muğla'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ve GİK Üyesi Celal Doğan Muğla esnafını dolaştı ve sıkıntılarını dinledi.
Refahyol Hükümetinin Ekonomi Bakanı olan Genel Başkan Yardımcısı Söylemez ile Gaziantep Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Muğla'nın tanınan esnafı Köfteci Kemal'de partililer ve basınla öğle yemeğinde bir araya geldi. Söylemez ve Doğan'a İl Başkanı Erol Kapiz, Merkez İlçe Başkanı Zekai Alper, partililer eşlik etti. AK Parti'nin yüksek et fiyatlarını düşürmek için başlattığı kırmızı et ithali çalışmalarına da değinen Ekonomi eski Bakanı Ufuk Söylemez, "Hayvancılığın desteklenmemesi nedeniyle bu sıkıntılı günler yaşandı. Et fiyatlarında düşüş olması için mevcut hükümet kırmızı et ithalini gündeme getirdi. Ancak bu geçici bir çözümdür ve sadece aspirin görevini yapar. Bu konuda yaşanan sıkıntının kesin çözümü için mutlaka hayvancılığın desteklenmesidir. Yıllardır sıkıntı çeken hayvancılık sektörü yapılacak desteklerle mutlaka iyi hale getirilmeli. Yoksa zaten et yiyemeyen halk bu tür sıkıntılar devam ederse evlerine hiçbir zaman et alamayacak" dedi.
Daha sonra il başkanlığında partililerle bir araya gelen Söylemez, mevcut iktidarın başarısızlığını sürekli gündem değiştirerek örttüğünü belirterek, "Tek parti döneminde keyfiyete ve diktatörlüğe doğru bir geçiş var. AK Parti yeni Anayasa'yı hazırlarken bir parti Anayasası gibi hazırlıyor. Referanduma mutlaka hayır demeliyiz. Kırat meclise girmeyince ülkenin kimyası bozuluyor. Halk artık Kırat'ı istiyor. Biz parti olarak meydanlardayız ve halka gerçekleri anlatıyoruz. Cumartesi günü Bodrum'da Ege'nin Demokratları Buluşuyor. Daha sonra ise Tekirdağ ve Maraş'ta da birer miting yapacağız. Türkiye kendi kendine yeten beş ülkeden bir tanesiydi. Şimdi ise tarım ürünleri ve eti ithal eder olduk. İlk seçimde Demokrat Parti'yi iktidara getirmek istiyoruz" diye konuştu.