Dağlıca şehidi annesi Nefise Uysal: Dağlıca'da ne zaman bir askerin şehit olduğunu duysam yüreğim daralır

Dağlıca şehidinin annesi, oğlunun şehit düştüğü yer Dağlıca'dan her gelen acı haberle yüreğinin dağlandığını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ç

Dağlıca şehidinin annesi, oğlunun şehit düştüğü yer Dağlıca'dan her gelen acı haberle yüreğinin dağlandığını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak köyünde yaşayan Dağlıca şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal(82), Dağlıca isminin acı ve hasreti hatırlattığını ifade etti. Televizyonda haberleri izlerken Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca'da asker şehit olduğu haberini duyduğunda göz yaşlarını tutamadığını belirten Nefise Uysal, oğlunun şehit düşmeden 25 gün önce elini öpmesi ve boynuna sarılmasını hiçbir zaman unutamadığını ifade etti. Nefise Uysal, "Dağlıca ismi benim yüreğimin dağlandığı yer. Dağlıca'dan ne zaman şehit haberi duysam oğlumun mezarı başına gider, ağlar ve dua okurum. Oğlumun şehit olduğu yerin ismi bana ve çocuklarıma hasret ve gözyaşını hatırlatıyor." diye konuştu.

Dağlıca şehidi annesi Uysal, oğlunun acısını Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'in 'Nefise annem nasılsın' telefon sesinin dindirdiğini belirtti. Oğluna çok hasret duyduğunda oğlu adına yapılan ilköğretim okulunu ziyaret ettiğini belirten Uysal, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e oğlu adına bir okul yaptırdığı için her namaz sonrası dua ettiğini kaydetti.

Dağlıca şehidinin ağabeyi Hasan Uysal da Dağlıca'da ne zaman bir askerin şehit düştüğü haberini duysa evinin odasına çekilip ağladığını belirtti. Hasan Uysal, Dağlıca ismini her duyduğunda kardeşi Mustafa'yı hatırlattığı için yüreğini dağladığını ifade etti.

Dağlıca şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, 21 Ekim 2007'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olmuştu.