CHP'li vekillerden yargıya hakaret



Parti yönetiminin duruşmayı izlemeleri için Erzincan'a gönderdiği CHP'li vekiller dava konusunda ilginç açıklamalar yaptı.

3 kişilik gruba başkanlık eden CHP Genel...



Parti yönetiminin duruşmayı izlemeleri için Erzincan'a gönderdiği CHP'li vekiller dava konusunda ilginç açıklamalar yaptı.

3 kişilik gruba başkanlık eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, iddianame için 'saçma sapan' ifadesini kullandı. Ateş, "O kadar saçma sapan bir iddianame ki tam bir hukuk garabeti. Davada hukuk, ordu ve MİT yargılanıyor. Bunların hepsinin de özel kanunları var." dedi. Ateş, bir gazetecinin "Sizin burada şu anda yaptığınız açıklamalar yargı üzerinde bir baskı oluşturmayacak mı?'' sorusuna "Demokratik, laik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na yemin eden bir kişi olarak seyirci mi kalacağız?'' karşılığını verdi. Heyette yer alan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de tıpkı Silivri'de olduğu gibi trajikomik oyun oynandığını iddia etti.
Özdemir, "Hiçbir hukuki delili bulunmayan bu iddianame ile birlikte tutuklanan, hayattan koparılan onurlu insanlar var.'' diye konuştu. İfadesini değiştirmesi için gizli tanık Munzur'a para teklif ettikleri iddiasıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında fezleke hazırladığı vekillerden CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ise "Bu davaya ilişkin siz ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin hakkında bir fezleke hazırlandı. Size ulaştı mı?'' sorusu üzerine, böyle bir durum olması halinde, Meclis'e ulaşmadan önce dokunulmazlığının kaldırılması için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Zaman