Bursa'nın şampiyon olmasını istiyoruz



G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Süper Lig'deki zirve mücadelesini değerlendirdi. 17 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe'nin kendilerini geçmesini istemediğini belirten Polat, bu ...



G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Süper Lig'deki zirve mücadelesini değerlendirdi. 17 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe'nin kendilerini geçmesini istemediğini belirten Polat, bu sebeple mutlu sona Bursaspor'un ulaşmasını arzuladığını dile getirdi. Leo Franco'nun gönderileceğini kaydeden Başkan Polat, eleştirilen kaptan Arda Turan'a sahip çıktı, 'kadro yetersiz' diyen teknik heyeti haklı buldu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Bursaspor'un şampiyon olmasını istediğini söyledi. NTV Spor'da katıldığı canlı yayında gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yapan Başkan Polat, şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak, "Şu anda ligdeki tabloya baktığımızda iki takım da şampiyon olabilir. Fenerbahçe'nin iki zor maçı var, ayrıca yarın (bugün) kupa finalinde Trabzonspor'la karşılaşacaklar. Mantıksal olarak Bursaspor'un şampiyon olmasını istiyoruz. En büyük rakibimizin şampiyonluk adedinde bizi geçmesini istemiyoruz. Sadece bu değil, ekonomik olarak da bazı imkânlar elde ediliyor. Bu nedenlerle Bursa'nın şampiyonluğunu istiyoruz." dedi.
Hakem hatalarına da değinen Polat, "Hakem hataları sürekli bir takım lehine, diğer takımların aleyhine oluyorsa kafalarda soru işaretleri oluşuyor. Arzu ettiğimiz gerçek anlamda pırıl pırıl, tertemiz bir lig olduğunu söyleyemiyorum." ifadesini kullandı. Arjantinli file bekçisi Leo Franco'nun da gelecek sezon takımda kalmayacağına dikkati çeken Adnan Polat şöyle devam etti: "Leo Franco'nun takımda kalması hem onun hem de bizim hayrımıza olmayacak. Bu durum ona da tebliğ edildi. Aykut'la iki hafta önce görüşüldü. Sanırım geçen hafta sözleşmesini de imzaladı. Yeni sezonda kalecilerimiz Aykut, Ufuk ve Emirhan olacak."
Kaptan Arda Turan'a yapılan eleştirilere de bir anlam veremediğini dile getiren Başkan Polat, "Türkiye'de kaç Arda var? Medya el birliğiyle Arda'yı günah keçisi yapıyor. Bu seneki performansına bakarsak; 50'ye yakın maç oynadı, Türkiye'de asist kralı, 15 civarında gol attı. Arda'ya haksızlık yapılıyor. Arda, bizim en önemli değerlerimizden birisidir. Kendisini kaptan yaptığım için de son derece mutluyum." değerlendirmesinde bulundu. Teknik heyetin kadro yetersizliğinden şikâyet etmesinin hatırlatılması üzerine Başkan Polat, "Bu sezon forvette çok önemli oyuncularımız Baros ile Kewell sakatlandı. Bu futbolcuların yokluğu bizi olumsuz etkiledi. Teknik heyetimiz ne diyorsa öyledir." diye konuştu.

Elano ve Baros'un tedavisi sürüyor
G.Saray'ın cumartesi günü Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi Çek golcü Milan Baros ile Brezilyalı oyuncu Elano'nun sakatlığı sürüyor. İstanbul B.Belediye maçında sakatlanan iki futbolcunun da Antalyaspor karşısında forma giyme durumlarının önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı açıklandı. Bu iki isim dışında sakatlığı düzelen Hakan Balta dün birlikte çalışırken hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Topal, Emre Güngör, Jo, Ayhan ve Aykut'un tedavisine devam edildi.
Özhan Canaydın Parkı açıldı
Geçtiğimiz ay vefat eden Galatasaray'ın eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın adının verildiği park, İstanbul'da düzenlenen törenle açıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in girişimleriyle Florya Tesisleri'nin karşısında yer alan Germiyan Sokak ve Birgül Sokak arasındaki Özhan Canaydın Parkı'nın açılışına, Erzen'in yanı sıra kulüp başkanı Adnan Polat, Canaydın'ın eşi Asuman Canaydın, oğlu Murat, kızı Zeynep, kulüp ikinci başkanı Mehmet Helvacı ve bazı yöneticiler katıldı.


SPOR SERVİSİ



Zaman