'Planlı Olmayan Bir İnsanın Geleceği Olmaz'

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde düzenlenen "Meslek seçimi" konulu seminerde konuşan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, eğitimin önemine vurgu yaparak, "Planlı olmayan bir insanın geleceği de olmaz" dedi.

Kaymakam Nesim Babahanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "Meslek seçimi" konulu seminerde Ercan Demirkol Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileriyle biraraya geldi. Kaymakam Babahanoğlu, meslek seçiminin bireyin hayatında verdiği en önemli kararlardan birisi olduğunu belirterek, meslek seçimi aşamasında bireyin hem kendini hem de meslekleri tanımasının sağlıklı karar vermesinde önemli rol olduğunu kaydetti. Dünyada iki çeşit insan tipi olduğunu ifade eden Kaymakam Babahanoğlu, "Bunlardan
birincisi tüketen, ikincisi üretendir. Ülkemizde, ilimizde, ilçemizde üretenin tüketenden az olduğu yerlerde terör başlar, açlık başlar, sorunlar başlar. Onun için sadece tüketen olmamalıyız. Sizin konumunuz çok önemli. Tüketen mi olacağız yoksa üreten mi? Kitap okumak üretkenliktir. O nedenle seçiminizi şimdiden yapmalısınız. TV'lerdeki dizilerde gösterilen lise hayatı gibi bir hayat yoktur. Bunlar sizin için birer tehdittir. Sokaklar sizin için tehdittir. Şimdi sizlerin ergenlik çağınız. Platonik aşklar
yaşayacak bir zamandasınız. Lisede çok arkadaşlarımız oldu. Derslerinde çok zeki ve başarılı. Çevreye uyarak kötü mekanlara gitmeleri onları bitirdi. Biz okuduk, onlar okuyamadı. Bu arkadaşlarımız daha üretken olabilirlerdi" dedi.
"Eğer hedefiniz varsa, fikren gelişim sağlıyorsanız size çalışın, kitap okuyun deme lüksümüz yoktur" diyen Babahanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Planlı bir insan olmayanın geleceği olmaz. Meslek seçerken bilinçli seçeceksiniz. Aile istekleriyle kendi psikolojinizi ve becerinizi bir araya getirerek seçim yapmalısınız. 9. sınıf öğrencileri bölüm seçerken sözel ve sayısal bölüm seçmelerinde kendilerine uygun tercih yapmalıdırlar. Bu yılki seçiminiz üniversite hayatınızı da etkiler. Bizim sizden beklediğimiz, aslında herkesin sizden beklediği bu. Tüketici değil, üretici olmanızdır."
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kaymakam Babahanoğlu'nun konuşmasından çok etkilendiklerini belirten öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.