Muğla'da Trafik Haftası Ektinliği

1-7 Mayıs tarihleri arası kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Haftası ülke genelinde olduğu gibi Muğla'da da düzenlenen törenlerle kutlanıyor

1-7 Mayıs tarihleri arası kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Haftası ülke genelinde olduğu gibi Muğla'da da düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Hafta nedeniyle Sınırsızlık Meydanında Muğla Emniyet Müdürlüğü, Muğla Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından trafik ışıkları, ilk yardım, trafik önlemleri ve kaza anında kurtarma bölümlerinden oluşan araç gereç sergisi açılırken, yılın trafik görevlisi ve yılın şoförüne de ödüller verildi.
Trafik Haftası nedeniyle Sınırsızlık Meydanında düzenlenen törene Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Salih Karataş, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Muğla Şoförler Odası Başkanı Arif Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, her yıl yaşanan binlerce trafik kazasında çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını, ayrıca her yıl 15 milyar TL tutarında da kazalarda hasar meydana geldiğini söyledi.
Trafikte üzücü kazaların yaşanmaması için eğitimin şart olduğunu belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Her yıl yaşanan kazalarda yaşanan can kayıpları yürekleri yakıyor. Bir de bu kazalar sonucunda 15 milyar TL'lik bir maddi hasar meydana geliyor. En büyük amaç eğitim çalışmaları ile kazaları en aza indirmek. Son yıllarda yapılan çalışmalar sonrasında olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen, halen AB ülkelerine göre trafik teröründe ciddi kayıplar veriyoruz. Trafik eğitim küçük yaşlarda başlamalı. Küçük yaşta trafik eğitimi alan bir öğrenci ilerleyen yaşlarında daha dikkatli olur ve hata yapanları uyarır" dedi.
Trafik kazalarında yaşanan can ve mal kayıplarının herkesi üzdüğünü belirten Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Trafik kuralları konusunda bütün çocuklarımız uyarıcı olmalı. Ailelerinizi ve büyüklerinizi araba kullanırken dikkatli gitmeleri, trafik kurallarına uymaları ve hata yapmamaları konularında sürekli uyarın. Valilik olarak trafik eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Hükümetimizin desteği ile duble yollar yapılıyor. Duble yollar nedeniyle yurdun dört bir yanı şantiye gibi. Ancak bu yollar bittikçe trafiğin ne kadar rahatladığını görüyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.
Törende konuşmaların ardından hafta nedeniyle öğrenciler arasında şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törende ayrıca Milas Bölge Trafik İstasyon Amirliğinde görevli Polis Memuru İsmail Utku tarafından yapılan Vali Ahmet Altıparmak'ın portresi kendisine İl Emniyet Müdürü Kadir Ay tarafından takdim edildi. Törende Yılın Trafik Gönüllüsü seçilen Muğla Belediyesi Zabıta Komiseri Şadi Durmaz ile 43 yıldır kaza yapmayan ve trafik cezası yemeyen yılın şoförü Muhsin İnce'ye ödülleri Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aycan tarafından verildi. Ödül töreni sonrası Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyeleri stantları gezerek bilgi aldılar.