Mourinho'nun Inter'i Barca'yı eledi

Inter deplasmanda Barcelona'ya 1-0 yenilmesine rağmen ilk maçtaki skor avantajıyla Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

Inter deplasmanda Barcelona'ya 1-0 yenilmesine rağmen ilk maçtaki skor avantajıyla Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.
Şampiyonlar Ligi'ni üst üste kazanan ilk takım olmayı hedefleyen Barcelona, kupaya Nou Camp'ta 98 bin seyircisinin önünde veda etti.

Inter, ilk maçta 3-1 mağlup ettiği Barcelona'ya deplasmanda 1-0 yenilmesine rağmen Bayern Münih'in finaldeki rakibi oldu.

Thiago Motta'nın atılmasıyla son bir saati 10 kişi oynayan Jose Mourinho'nun Inter'i 1972 yılından bu yana ilk kez Avrupa'nın bir numaralı kupasında final oynayacak.

Bitime altı dakika Gerard Pique'nin golüyle önce geçen Barcelona uzatma dakikalarında Bojan Krkic ile de ağları havalandırdı ama bu pozisyonda gol kararı çıkmadı.

Esi adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nı son olarak 1965 yılında kazanan Inter, 22 Mayıs'ta Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda Bayern ile oynayacağı finalde bu kupayı üçüncü kez  müzesine götürmeye çalışacak.

Inter teknik direktörü Mourinho, başlama vuruşundan kısa bir süre önce sakatlanan Goran Pandev'in yerine ilk 11'e Christian Chivu'yı koyarak ilk hamlesini yaptı. Sürekli baskı yaparak rakibine tehlikeli bölgede rahat oynama fırsatı vermeyen ve taktiğini tutturmuş görünen Inter, yarım saat bile dolmadan tartışmalı bir kararla 10 kişi kaldı.

Topu rakibinden saklamaya çalışan Motta'nın eli Sergio Busquets'in yüzüne geldi, Belçikalı hakem Frank de Bleeckere sarı kart olan Brezilyalı oyuncuyu doğrudan kırmızı kartla ihraç etti.

Motta'nın karara gösterdiği tepki Nou Camp'ta tansiyonu iyice yükseltti ve ortaya az gol pozisyonlu ama mücadele dozu çok yoğun bir futbol gösterisi çıktı.

Barcelona, kısa ve çabuk pasa dayalı oyun stilini ilk dakikadan itibaren uygulamaya koydu ama Inter savunmasını aşmayı başaramadı. İlk yarıdaki en tehlikeli atağı geliştiren Lionel Messi oldu. Arjantinli yıldızın ceza sahası dışından çektiği falsolu şutu Brezilyalı kaleci Julio Cesar mükemmel bir şekilde çıkardı.

Barca'nın hücumlarını Inter'in durdurmasıyla geçen ilk yarıda konuk takım, Wesley Sneider'in ortasında Samuel Eto'o ile gole yaklaştı ama savunmasına yardıma gelen Pedro tehlikeyi uzaklaştırdı.

İkinci yarıda Barcelona oyunu tamamen Inter'in sahasına yıktı, neredeyse tüm 45 dakikayı rakip ceza sahası civarında oynadı. Messi, Pedro, İbrahimoviç ve Xavi, İtalyan takımının defansını aşmak için çok çabaladı ama başarılı olamadı.

Katalan ekibi ısrarla aradığı golü 84. dakikada savunma oyuncusu Pique ile buldu. Uzatma dakikalarında Inter ceza sahasına giren Bojan topu ağlara gönderdi ama hakem daha önce Yaya Toure'nin meşin yuvarlağı eliyle oynadığını işaret edip gol kararı vermedi.




Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Gabriel Milito (46 Maxwell), Keita, Xavi, Toure, Busquets (63 Jeffren), Messi, İbrahimoviç (63 Krkic), Pedro.

Inter Milan: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta, Eto´o (86 Mariga), Sneijder (67 Muntari), Chivu, Diego Milito (81 Cordoba).

Gol: 84 Pique

Kırmızı kart: 29 Motta


CNN Türk