Mardin'de polis aracına silahlı saldırı

Mardin'in Kızıltepe ilçesi İnönü Caddesi'nde devriye görevi yapan polis aracına kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda, 1 polis şehit olurken, 1 polis ve 2 vatandaş yaralandı. İki saldırgan daha sonra ölü olarak ele geçirildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi İnönü Caddesi'nde devriye görevi yapan polis aracına kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda, 1 polis şehit olurken, 1 polis ve 2 vatandaş yaralandı. İki saldırgan daha sonra ölü olarak ele geçirildi. Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç yaptığı açıklamada, İnönü Caddesi'nde devriye görevi yapan polis otosuna kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi.

Saldırıda biri ağır 2 polis memuru ile 2 vatandaşın yaralandığını kaydeden Tunç, yaralıların Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını kaydetti.

Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak ameliyata alınan polis memuru Ömer Akcan kurtarılamayarak şehit oldu.

Kızıltepe'nin İnönü Caddesinde 47 A 8075 plakalı minibüsle devriye görevi yaptığı sırada düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan ve Kızıltepe Devlet Hastanesinde ameliyata alınan Gaziantep doğumlu polis memuru Ömer Akcan çabalara rağmen kurtarılamadı.

Şehit polis memurunun cenazesinin yarın düzenlenecek törenle doğum yeri Gaziantep'e gönderileceği bildirildi.

Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç de saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiğinin henüz belirlenemediğini, olayla ilgili teknik büro ekiplerince incelemenin sürdüğünü belirtti.

Saldırganlar ölü ele geçirildi

Mardin Kızıltepe'de polis memurunu şehit eden iki saldırgan çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Saldırı sonrası geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonda teröristlerin izine rastlayan güvenlik güçleri, Ersoylu Mahallesinde tuğladan yapılı terk edilmiş bir kulübede kıstırılan teröristlere "teslim ol" çağrısında bulundu. Çağrıya teröristlerce ateşle karşılık verildi. Çıkan çatışmada, 2 terörist ölü olarak 2 uzun namlulu silah, 2 tabanca, patlamamış 4 el bombası ile birlikte ele geçirildi.

Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışmaları sürüyor.

Yaralıların sağlık durumu iyi

Saldırıda yaralanan polis memuru ile iki vatandaşın tedavisi ise sürüyor. Saldırıda, yaralananlardan polis memurunun Selahattin Özdemir olduğu, vatandaşlardan birinin de Yasin Özdurak (16) olduğu belirlendi.

Diğer yaralı vatandaşın kimliği ise henüz öğrenilemedi.

Yaralı polis memuru Özdemir ve Yasin Özdurak, Kızıltepe Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Tören düzenlendi

Şehit olan polis memuru Ömer Akcan için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Kızıltepe İnönü Caddesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu ağır yaralanan ve Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde, çabalara rağmen kurtarılamayan polis memuru Ömer Akcan'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.



Burada yapılan otopsinin ardından Akcan için hastane morgu önünde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, polis memurları katıldı. Okunan duaların ardından cenaze kara yoluyla Mardin'e gönderildi.

Akcan için burada da bir tören düzenleneceği ve cenazesinin doğum yeri olan Gaziantep'e gönderileceği bildirildi. Yaklaşık 6 yıllık polis memuru olan Akcan evli ve iki çocuk babasıydı.


CNN Türk