Gazeteciler Emniyet Müdürü İle Buluştu

Torbalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Günaydın ve beraberindeki heyet Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan'a ziyarette bulunuldu

Torbalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Günaydın ve beraberindeki heyet Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan'a ziyarette bulunuldu. Ziyarette gazetecilere yapılan tehditler ve saldırılar konusu da görüşüldü. Torbalı Gazeteciler Cemiyeti, ilçe emniyetinin yeni binasına taşınması dolayısıyla Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Torbalı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Çiftçi'nin de hazır bulunduğu ziyareti aralarında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Günaydın ile Serkan Tekin, Cemil Zeybeker, Serkan Günbay, Emre Uzunbay, Gökhan Yalkalk, Atakan Doğan ve Mustafa Kaya'nın yer aldığı heyet gerçekleştirdi. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasına geçmiş olması nedeniyle Torbalı Gazeteciler Cemiyeti olarak bir ziyarette bulunduklarını belirten Ömer Günaydın, "Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü kuruma yakışan yeni hizmet binasına kavuştu. Gazeteciler olarak her zaman emniyet mensupları ile iç içeyiz. Emniyet Müdürümüze yeni bina için hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Çalışma şartlarında önemli iyileştirmeler yaşanan Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin başarılarını arttırarak devam ettirmesini umuyoruz" dedi.
İlçede görev yapan gazetecilerin kendisine yaptığı ziyaretten dolayı oldukça memnun olduğunu belirten Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan da basının oldukça önemli bir kurum olduğunun altını çizdi. Torbalı'da görev yaptığı süre içerisinde her zaman basın mensuplarıyla iyi diyalog kurduğunu belirten Yalçın Orhan, "Bizler basın mensuplarını kendi personelimizden ayırmıyoruz. Görevleri icabı her zaman bizlerle birlikte çalışıyorlar. Kendileriyle iyi bir ilişkimiz var ve bundan dolayı da oldukça memnunuz" dedi. Torbalı Gazeteciler Cemiyetinin ziyaretinde son günlerde basın mensuplarına karşı artan tehditler ve saldırılar da konuşuldu. Görevini yapan gazetecileri tehdit edenlerin ve saldırılarda bulunanların artmasını üzüntüyle izlediklerini belirten Torbalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Günaydın, "Görevini yapan gazetecilere tehditte bulunan, onlara saldırıda bulunanlar hakkında her türlü hukuki yaptırımı uygulayacağız. Gazeteciler şamar oğlanı değillerdir. Meslektaşlarımızın görevlerini yaparken kolluk kuvvetleri tarafından özel gayret gözetilerek korunması gerekmektedir" dedi. İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan da gazetecilere tehditte bulunulmasının ve saldırıların kabul edilemeyeceğini belirtti. Müdür Orhan, yasalar çerçevesinde herkesin hakkını ve hukukunu gözeten emniyet güçlerinin gazetecilerin de hakkını korumakla yükümlü olduğunu vurguladı.