Ege Üniversitesi Şenlikleri başlıyor

Ege Üniversitesi tarafından bu yıl 31'nci kez düzenlenecek olan Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri 7- 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.Üniversite etkinlikleri kapsamında Teoman, MFÖ ve Nil Karaibrahimgil üniversiteliler ile muhteşem dakikalar yaşayacaklar.

Ege Üniversitesi 55. kuruluş yıldönümü çerçevesinde, geleneksel olarak düzenlenen Kültür- Sanat ve Spor Şenlikleri ile büyük bir coşkuya daha ev sahipliği yapmaya hazırlandı. 7- 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan şenliklerde toplamda 322 etkinlik gerçekleştirilecek. Şenlik etkinlikleri Kampüs alanı içindeki geleneksel yürüyüş ile başlayacak. Birbirinden ünlü sanatçıların konser vereceği şenlik programında 7 Mayıs akşamı, rock müziğin sevilen isimlerinden Teoman Egeliler ile birlikte olacak. 10 Mayıs Pazartesi akşamı ise MFÖ üniversitelilerin coşkusuna ortak olacak. Şenlik programı, 24 Mayıs’taki Nil Karaibrahimgil konseri ile renklenecek. Edebiyat Fakültesi yanında, yeniden düzenlenerek, 5 bin öğrenci kapasitesine yükseltilen tören- şölen alanı da şenlikler zamanında ilk kez kullanıma açılacak.

24 gün eğlence var

Bahar şenlikleri ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz “Bütün bir yılın yorgunluğunu üzerimizden atacağımız güzel bir şenlik programı hazırladık. 55’nci yaşını kutlayan Ege Üniversitesi bu yıl da şenlikler konusundaki farkını gösterecek. Şenliğin sadece kültür, sanat ve spordan ibaret olmadığını düşünüyoruz. Bunun için de hepsini harmanladık. Üniversitemiz bünyesindeki üretimleri, birikimleri hataya geçireceğiz. 24 gün boyunca tüm Egeliler etkinliklere doyacak” dedi.
8 ayrı dalda 80 spor karşılaşmasına ev sahipliği yapacaklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Ege Caz günleri ile, müzikseverlere unutamayacakları anlar yaşatacağız. Üniversite bünyesinde, öğrenciler ve akademisyenler tarafından kurulan müzik grupları da neşemize neşe katacak. Farklı branşlarda 13 sergi açılacak. 10 panel, 20 konferans, 3 kermes, 9 yarışma ve 22 açık hava sinema gösterimi yapılacak.” 55’nci yıla özel sürprizler de hazırladıklarını belirten Rektör Candeğer Yılmaz, 800 ile 1000 kişilik öğrenci grubu ile ortak mezuniyet töreni gerçekleştirileceğini ifade etti.

Hürriyet