Çakır yönetti, Fulham tarih yazdı

Fulham, Cüneyt Çakır'ın yönettiği yarı final rövanşında Hamburg'u 2-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde finale kaldı.

Fulham, Cüneyt Çakır'ın yönettiği yarı final rövanşında Hamburg'u 2-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde finale kaldı.
Avrupa kupalarında sezonun flaş takımı olan Fulham, deplasmanda golsüz berabere kaldığı Hamburg'u evinde yenerek tarihi bir başarıya imza attı.

Roy Hodgson'ın takımı ilk yarıyı yenik kapatmasına rağmen sahadan 2-1 galip ayrıldı ve tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası finalinde oynama hakkını elde etti.

Craven Cottage'da 25 bin 700 kişinin izlediği ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği UEFA Avrupa Ligi rövanş maçında konuk Hamburg Mladen Petric'in 22. dakikadaki frikik golüyle öne geçti.

Birinci golcüsü Bobby Zamora'nın ikinci yarının başlarında sakatlanıp oyundan çıkmasına rağmen mücadeleyi bırakmayan Fulham 69. dakikada Simon Davies ile eşitliği sağladı.

Karşılaşmanın ilk bir saatlik bölümünde rakibine kesin bir üstünlük sağlayan ancak rakibinin direncini kıramayan Hamburg 76. dakikada Zoltan Gera'nın golüne de engel olamadı ve kendi sahasında oynanacak finale veda etti.

Fulham 12 Mayıs'ta Nordbank Arena'daki UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid ile karşı karşıya gelecek.


Fulham: Schwarzer, Pantsil (75 Newland), Hangeland, Hughes, Konchesky, Duff, Etuhu, Murphy, Davies, Gera; Zamora (57 Dempsey).


Hamburg: Rost, Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo, Jarolim (90 Rozehnal), Ze Roberto, Tesche (56 Rincon/79. Guerrero), Pitroipa, Van Nistelrooy, Petric.

Goller: 22 Petric, 69 Davies, 76 Gera

Hakem: Cüneyt Çakır

Stat: Craven Cottage  


CNN Türk