Belediyeden Gece Operasyonları

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaklaşan turizm sezonu öncesi bir dizi önlemler alan Ayvalık Belediyesi, ilçenin Cunda olarak da bilinen Alibey Adası'nın turizm alanında en fazla turist ağırlaması nedeniyle bu bölgedeki çalışmalarını gece yarısından sonra başlatıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaklaşan turizm sezonu öncesi bir dizi önlemler alan Ayvalık Belediyesi, ilçenin Cunda olarak da bilinen Alibey Adası'nın turizm alanında en fazla turist ağırlaması nedeniyle bu bölgedeki çalışmalarını gece yarısından sonra başlatıyor.
Ayvalık Belediyesine bağlı Su-Kanalizasyon ve Fen İşleri birimlerine bağlı ekipler, gece 24.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında hummalı çalışmalarla Cunda'nın eskiyip, yıprandığı için kötü kokular yaymaya başlayan kanalizasyon şebekesine gece operasyonu yaparak bölgenin alt yapı sorunlarını çözümlemeye çalıştıkları gözleniyor.
Ekiplerin sabaha kadar süren çalışmalarını yerinde inceleyen muhabirimizin sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediyesi Çevre Mühendisi ve Su-Kanalizasyon Müdür Vekili Mustafa Kesebir, Alibey Adası'nda belediye tarafından iki gece ardı ardına yapılan çalışmaların bölgenin gündüz saatlerinde yoğun olan hareketlilik nedeniyle sürdürüldüğünü vurguladı.
Kesebir, "Gece 24.00'den sonra başladığımız çalışmalarımız sabah saat 08.00'e kadar sürüyor. Yöre halkının 'Gâvur Menfezi' olarak tanımladığı, menfezleri değiştiriyoruz. Cunda adasında alt yapının çok eskiden kalma olması nedeniyle bu menfezlerin içerisinde çamur birikiyor. Bu birikinti menfezleri sık sık tıkadığı içinde oksijensiz bir ortam oluşturuyor ve bunun sonucunda da çevreye kötü kokuların yayılmasına neden oluyor" diye konuştu.
Ayvalık'ın turizm açısından cazibe merkezi konumunda bulunan Cunda Adası'nın yoğun turist ağırlaması nedeniyle bu bölgede bu tip kötü koku ve görsellik anlamında da çirkin görüntülere olanak vermemek adına gece-gündüz belediye ekiplerinin görevde olduğunun altını çizen Kesebir, "Cunda olarak da bilinen Alibey Adasında menfez ve kanalizasyon borularının değiştirme işlemlerini şu ana kadar tespit ettiğimiz iki noktada yaparak, tamamlayabilmek için çaba harcıyoruz. Bu iki noktada yapacağımız çalışmalar sonrasında iki menfezi tek menfez haline getiriyoruz. Bunun içinde eski menfezi yıktık ve yerine çelik kuşaklı 500'lük Korige boru monte ettik. Bu boruların içerisinde sürtünme çok az olduğu için, borunun içerisinde herhangi bir çamur veya su birikimi olmayacağı için, böylelikle çevreye pis kokuların yayılmasını önlemiş olacağız" dedi.

SABAHA HER ŞEY TAMAMLANMIŞ OLUYOR
Ayvalık Belediyesi'nin alt yapılardan kaynaklanana olumsuzluklara gece yarısı operasyonlarında, Su-Kanalizasyon ekipleri çalışmalarını bitirir, bitirmez hemen yerlerini Fen İşleri ekipleri alarak, alt yapı çalışmaları sırasında bozulan kilit parke ve zemin düzenlemelerini tamamlayarak, sabah saatlerinde yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede operasyon yapılan yollar eski haline getirilerek halkın kullanımına yeniden sunulduğu kaydedildi.