Bafra'da Hıdırellez Kutlaması

Bafra Belediyesi'nin bu yıl 5.'sini düzenlediği 'Hıdırellez Şenliği' Adnan Menderes Parkı'nda 2 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri organizesinde daha önce açıklanan konser ayağının son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Şahin, Hıdırellez'in Türk milletinin kültüründe var olduğunu belirterek, Bafra'da bu geleneği yaşatmak istediklerini kaydetti. Hıdırellez'in bolluk ve bereketin timsali olduğunu ve geçen yıl Bafralı üreticilerin yüzlerinin güldüğünü belirten Zihni Şahin, bu tür etkinliklere moral kazanma anlamında ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in konuşmasının ardından protokol, yumurta tokuşturdu. Bafra Belediyesi'nin Hıdırellez Şenliği'nde tüm vatandaşlara yağlı yanıç, yumurta, kestane ve ayran ikram edildi.
Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmenleri tarafından Hıdırellez Şenliği'nde çocuklara yüz boyama ve değişik aktiviteler yapıldı. Belediye Başkanı Zihni Şahin şenlikte buluna tüm aileleri eşi Şükriye Şahin birlikte gezerek, vatandaşların Hıdırellez'ini kutladı. Şenlikte bulunan çocuklara da Başkan Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin çeşitli hediyeler verdi.
Bafra Belediyesi'nin 5. Hıdırellez Şenliği'ne; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in yanı sıra, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bafra Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Öztürk, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, daire amirleri, mesleki oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.