'Ankara Şiir Olimpiyatı'nın finali yapıldı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Ankara Şiir Olimpiyatı, dün yapılan or

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Ankara Şiir Olimpiyatı, dün yapılan ortaöğretim finalleriyle sona erdi. Başkentin tüm ilçelerinden ilköğretim ve ortaöğretim ilçe birincilerinin yarıştığı finale izleyiciler de büyük ilgi gösterdi.

Mustafa Şerif Onaran, Hilmi Yavuz, Arif Ay, Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Hüseyin Atlansoy'un seçici kurulunda yer aldığı Şiir Olimpiyatı'nda ilköğretim kategorisinde birinciliği Ceyhun Atıf Kansu'nun "Dünyanın Bütün Çiçekleri" adlı şiirini yorumlayan Kızılcahamam Çağatay İlköğretim Okulu öğrencisi Bilge Doğan kazandı. Elmadağ Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Büşra Koç, Bedri Rahmi Eyüboğlu'dan okuduğu "Türküler Dolusu" adlı şiirler ikinciliği kazanırken bu kategoride üçüncülüğe Etimesgut Eryaman Bahar İlköğretim Okulu öğrencisi Tuba Demirel layık görüldü. Bahattin Karakoç'un en sevilen şiirlerinden biri olan "Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman" adlı şiiri yorumlayan Demirel'in başarısı, yarışmayı izleyen öğretmeni ve arkadaşları arasında büyük sevinçle karşılandı.

Şiir Olimpiyatının ikinci günü, 24 ilçeden gelen ortaöğretim birincilerinin yarışmasına sahne oldu. Türk şiirinin en yetkin kalemlerinden en seçkin şiirleri yorumlayan genç öğrencilerin başarılı performansı seyircileri etkilerken, jüri karar vermekte bir hayli zorlandı. Öğrencilerin çeşitli görsel etkilerle süsleyerek sundukları performanslar sonucunda birinciliği Ataol Behramoğlu'nun "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir şey Var" adlı şiirini yorumlayan Çankaya Tınaztepe Lisesi öğrencisi Aytuğ Scioti kazandı. Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Desem Ki" adlı şiirini yorumlayan Keçiören Farabi Lisesi öğrencisi Muzaffer Durdu'nun ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü Can Yücel'in "Her Şey Sende Gizli" adlı şiirini yorumlayan Kazan Efes Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Ahmet Bostan kazandı.

Başkentin tüm ilçelerinden gelen birincilerin yarıştığı ve başkentli şiir severleri Türk şiirinin en güzel örneklerine doyuran Şiir Olimpiyatı'nın ödül töreni ise 12 Mayıs günü yine Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.