Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği başladı

Akdeniz Üniversitesi tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, geleneksel kortej geçişiyle başladı. Kortej sırasında m

Akdeniz Üniversitesi tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, geleneksel kortej geçişiyle başladı. Kortej sırasında meydana gelen kazada bir öğrencinin bacağı kırıldı.

Akdeniz Üniversitesi'ndeki şenlik heyecanı kampüs içindeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Burada konuşan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, şenliğin bu yıl "Engelsiz Kampüs, Sınırsız Eğlence' sloganıyla düzenlendiğini söyledi.

Engelli bireylerin de üniversiteden yararlanabilmeleri için engelsiz kampüs çalışması başlattıklarını ifade eden Kurtcephe, "Engelli bireyler kampüs içerisinde hiçbir sorun yaşamadan hareket edebilecek. Bu örnek projemiz sona erdiğinde ortaya çok güzel bir çalışma çıkacak. Umarım bu proje diğer 145 üniversitemize de örnek olur." dedi.

Konuşmalardan sonra halk dansları ekibi ve Rus dans topluluğu gösteri sundu.

Açılışın ardından geleneksel kortej geçişi başladı. Önce kampus içinde gezinen kortej daha sonra Antalya şehir merkezini kat etti. Kortej sırasında istenmeyen bir kaza yaşandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Mehmet Akif Turgut, hareket halindeki traktörün römorkuna binmek isterken dengesini kaybederek düştü. Öğrencinin bacağı römorkun altında kalarak kırıldı. Yaralı öğrenci üniversite hastanesinde tedavi altına alındı.

Öte yandan kortej geçişi devam ederken Rektör İsrafil Kurtcephe, şenliğe katılan yabancı öğrencileri senato odasında ağırladı. Yabancı konukların armağanlarını kabul eden Rektör Kurtcephe de misafirlerine hediye verdi.

Çeşitli etkinliklerle 8 Mayıs'a kadar devam edecek şenliğe yurt içinden 19, yurt dışından 17 üniversite katılıyor.