Meles'de Temizlik Mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meles Deresi'nin denizle buluştuğu noktada dip temizliği başlattı

Meles'de Temizlik Mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meles Deresi'nin denizle buluştuğu noktada dip temizliği başlattı. Çıkan çamurların dere kenarında oluşturulan stok sahasına taşınması, çevreye rahatsızlık vermemesi amacıyla geceleri yapılıyor. Sabah saatinde ise yollar yıkanarak temizleniyor.
Derelerde gerçekleştirdiği ıslah ve temizlik çalışmalarıyla yağışların kent içinde sıkıntısız bir şekilde atlatılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelecek kış için de hem derelerde hem de dere çıkışlarında önlemlerini alıyor. Kış sezonundaki yoğun yağışlar nedeniyle özellikle Körfez'in kuzeyine akan derelerin önlerinde birikerek set oluşturan çamurun kaldırılması için öncelikle Bastonlı Deresi ağzında dip taraması başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını Atatürk Organize Sanayi Kanalı Deresi ve Çamaltı Tuzlası yakınındaki Eski Gediz nehir yatağı ile Harmandalı Deresi'nde sürdürecek. Son olarak Meles Deresi'nde de temizlik çalışmalarına başlayan Büyükşehir ekipleri, derenin Şehitler Caddesi ile Liman Caddesi arasında kalan kısmında ilk etapta tabanda biriken balçıkları temizleyerek Körfez'e kum-çakıl girişini önleyecek. Temizlik çalışmalarının 10 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Meles Deresi'nin Sümerbank yanındaki kısmında uzun bomlu kepçe ile yürütülen çalışmalar geceleri de devam ediyor. Çevreye rahatsızlık vermemesi amacıyla, çıkan çamurların dere kenarında oluşturulan stok sahasına taşınması işlemi geceleri yapılıyor. Sabah saatinde ise yollar yıkanarak temizleniyor.
Meles Deresi'nde balçık temizliğinin ardından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi derenin ağzı sedde ile kapatılıp içindeki su boşaltılacak ve dere tabanı kurutularak temizlenecek. Derelerde ciddi bir temizlik çalışmasının sürdüğünü belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Körfez bizim göz bebeğimiz. Körfez'in kuzeyinde yer alan dere ağızlarında birikerek set oluşturan, derelerin akışını yavaşlatan balçıkları DLH'nın deniz tarama gemisi ile temizliyoruz. Gece-gündüz çalışarak Körfez'i korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.