Hükümetin Erciş'e Yaptığı Yatarımlar Anlatıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin, iktidarda oldukları günden bugüne kadar hükümet tarafından ilçeye yapılan yatırımlar konusunda basın mensuplarına ayrıntılı bilgi verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin, iktidarda oldukları günden bugüne kadar hükümet tarafından ilçeye yapılan yatırımlar konusunda basın mensuplarına ayrıntılı bilgi verdi.
AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen basın toplantısına yerel ve ulusal basın mensupları ile AK Parti Erciş İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Erciş'e yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren İlçe Başkanı İbrahim Şahin, kendi iktidarları döneminde verilen sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Erciş'i cazibe merkezi haline getirmeye söz verdiklerini de belirten Şahin, "Medarı iftiharımız olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye itibar kazandırmış, ülkemizi saygın devletler konumuna getirmiş, ayrıca, ülkemizde büyük hizmetlerle değişimi sağlamıştır. Birliği, beraberliği ve kardeşliği tesis etmiştir. Aynı hizmetler ilçemizde de sıklıkla görülmektedir. Erciş, Cumhuriyet döneminden bu yana alamadığı hizmetlerinin 4 katı kadarını AK Parti döneminde almıştır. İlçe adeta şantiyeye çevrilmiş durumdadır. Gerek şehir merkezinde elektrik hattının yer altına alınması, gerek Erciş-Van arasında çift yol yapılması, gerekse yapımı devam eden Erciş-Adilcevaz ile Erciş-Patnos arası duble yol çalışmaları da tüm hızıyla devam etmektedir. Erciş'te lise sayısı 3 adetten 13'e çıkmıştır. 2 spor salonunu hizmete açılmıştır. İlçemizde yapılacak olan 200 yataklı devlet hastanesinin inşaatına önümüzdeki aylar içersinde TOKi tarafından başlanılacaktır. Adliye sarayı ihalesi ise Adalet Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Morgedik Barajı hayalini gerçekleştirdik, yüzde 50 oranında tamamlandı, inşaatı son hızıyla devam etmekte. Erciş İşletme Fakültesi görkemli bir törenle hizmete açılmıştır. Yeni hükümet konağı binası inşaatı devam etmektedir. Güvenlik Şube Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ilçe halkının hizmetine açıldı. Erciş 1 ve 2. etap TOKİ konutları yaptırılarak hak sahiplerine teslim edildi. 33 derslikli Erciş Lisesi inşaatı devam ediyor. Erciş Vergi Dairesi faaliyete geçti. PTT binası ihale aşamasında. Tarımsal amaçlı sulama kanallarını yenileme işlemleri devam ediyor. Erciş Öğretmen Lisesi faaliyet geçti. Çelebibağı Lisesi bitme aşamasında, 382 öğrenci kapasiteli Yüksek Öğretim Yurdu açıldı. Erciş 2. Küçük Sanayi Sitesi yapımı devam ediyor. 200 kişilik öğrenci pansiyonu yapılmakta. 24 derslikli Osmangazi İlköğretim Okulu, Yunus Emre Anaokulu ilçeye kazandırıldı" şeklinde konuştu.
"DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"
İlçe Başkanı İbrahim Şahin, Toplum Sağlık Merkezi inşaatının bitme aşamasında olduğunu belirterek, "Tekevler Mahallesi'deki 5 katlı sağlık ocağı tamamlanarak hizmete açıldı. Işıklı Köyü Sağlık Ocağı faaliyete geçti. Şehir stadyumunun çimlenmesi tamamlandı. Salihiye YİBO pansiyon ve öğretmen lojmanı faaliyete geçti. 5 adet engelsiz yaşam birimi tamamlandı. 16 derslikli Fevzi Çakmak YİBO, Hüsnü Yeğin ile Veysi Kürüm ilköğretim okulları faaliyete geçti. Şehir geçişi karayolu yapımı devam ediyor. Çelebibağı ve Kocapınar şehir geçişleri tamamlandı. 20 derslikli Şeker İlköğretim Okulu faaliyete geçti. Köylerde çok sayıda ilave derslik yapıldı. Meydan Boğazı Göledi proje aşamasında. 2 adet hidroelektrik santrali ihalesi yapıldı. Köylere 96 kilometre stabilize yol, 116 kilometre asfalt yol yapıldı. 55 kilometre ikinci kat asfalt, 103 kilometre köy şebeke içme suyu hattı döşendi. Diğer yandan yerel yönetimlerde de Erciş Belediye Başkanımız Sayın Fatih Çiftci ilçe merkezindeki göz dolduran hizmetleriyle başarısını bir kez daha perçinlemiş ve ilçeyi adeta Doğu'nun parlayan yıldızı haline getirmektedir. Bu hizmetler sayın milletvekillerimizin büyük gayretleri sonucu ortaya çıkarken, ilçe halkı tarafından da takdirle karşılanmıştır. Hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Van Milletvekilimiz Sayın Kerem Altun olmak üzere, AK Parti Van milletvekilleri ile Erciş Belediye Başkanımız Fatih Çiftci'ye içtenlikle teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.