Düşüncelerini metale nakış nakış işledi

Kocaeli'nde emekli öğretmen olan Bünyamin Kara, hayallerindeki yansımaları resimden farklı olarak metallere işleyerek ilginç, beğenilen eserler yapıyo

Kocaeli'nde emekli öğretmen olan Bünyamin Kara, hayallerindeki yansımaları resimden farklı olarak metallere işleyerek ilginç, beğenilen eserler yapıyor.

Kocaeli'nde emekli öğretmen olan Bünyamin Kara, açtığı 13 resim sergisinden sonra hayallerindeki yansımaları metallere işleyerek oluşturduğu birbirinden ilginç eserleriyle sanatını sanatseverlere bir kez daha gösterdi.

Eserlerinde kullandığı eski yazılar ve sayısal ifadelerin iç içe olması görenleri, eserler karşısında düşünmeye itiyor. Eserler karşısında şaşkınlığa düşen sanatseverler, metallerle yapılan çalışmanın alışılmışın dışında bir sanat olduğunu ifade ediyor. Kara, eserlerinde sayılara ve eski yazılara dikkat edilmesini önemle vurgularken, her bir eserinin bir anlam taşıdığını kaydetti.

Kara, "Eserlerimde işlediğim sıfır, bir'ler ve eski yazılar ile günümüz dünyası ile geleceğin dünyasını yansıtmaya çalışıyorum. Yani çağımızı anlamayan geçmişte takılıp kalan cahilliğe yuvarlanıyor." şeklinde konuştu. Birbirinden ilginç eserleri, Sanatseverler Kocaeli Sanat Galerisi'nde 14 Mayıs'a kadar gezebilecek.