Cihan Haber Ajansı Gündemi

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki ikinci tur oylamaları bugün de devm edecek. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı görüşmeler

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki ikinci tur oylamaları bugün de devm edecek. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı görüşmelerde, 'cezalara denetim, hakim ve savcı denetimi, askeri yargı, anayasa mahkemesi, yüksek mahkeme üyelerinin görev süresi ve komutanlara yüce divan yolu'nun açılması'na ilişkin maddeler oylanacak. (15.00)

Meclis'de sırasıyla AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (11.15/12.30/13.30)

Ergenekon davasından tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilecek. Aynı iddianamede bir numaralı sanık olarak yer alan 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'in ise 3 günlük görev izni alarak duruşmaya katılmayacağı belirtiliyor.

"TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması"nın ödül töreni MEB Şûra Salonu'nda yapılacak. (14.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ve Irak Ulusal Diyalog Cephesi Lideri Salih El Mutlak'ı köşkte ayrı ayrı kabul edecek. (14.30/16.30)

Başmüzakereci Egemen Bağış, Çankaya Üniversitesi Kariyer Platformunda açılış konuşması yapacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da trafik programı ile yüksek hızlı tren fabrikası iştirak imza törenine katılacak. (09.30/11.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kula Fuarı'na katılacak. (13.00)

Türkiye'de Japonya yılı etkinlikleri kapsamında, 'Japon sanatının 5000 yılı' konulu sergi Topkapı Müzesi'nde açılacak. (13.30)

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, liseli gençleri madde bağımlılığının tehditleri hakkında bilgilendirecek. (13.00)

Et ve Balık Kurumu, et ithaline ilişkin ihale yapacak. (10.00)

Boydak Holding, 2009 sonuçlarını ve 2010 yılına ilişkin beklentilerini İstanbul'da düzenlediği 'Yıllık Paylaşım Toplantısı'yla açıklıyor. (09.30)

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Uludağ Üniversitesi İktisat Zirvesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi saat 09.30'da başlıyor.

İzmir'de Ahmet Tekin Baykal çetesine yönelik düzenlenen Anafor operasyonuna ilişkin davanın görülmesine devam edilecek. (11.00)

İzmir'de ele geçirilen 85 kilogram eroin ile ilgili olarak gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edilecek. (08.30)

Helikopter kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Çetin Emeç gibi gazetecilerle yan yana Washington'da ölümsüzleşti. Güneş'in adı Washington'da bulunan Gazeteciler Anıtı'na eklendi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde görüşecek.

Suudiler, berberde tıraş olmanın keyfini TRT Arapça'yla çıkarıyor.

SPOR

Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayacak olan Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarının teknik direktörleri ile kaptanları, maçın oynanacağı Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek. (15.00/14.00)

Türkiye Böbrek Vakfı'nın organize ettiği 'İyi niyet sosyal sorumluluk ve onur ödülleri' düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. (17.00)

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Türk Telekom - Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya gelecek.

Bursaspor, ligin son haftasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün başlıyor. (17.00)