Chp Grup Toplantısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, et krizine ilişkin olarak, Et ve Balık Kurumu Türkiye'de hayvancılığı desteklemek üzere kurulmuş olmasına rağmen hayvancılığa darbe vuracak et ithalatını gerçekleştiren kurum haline dönüştürülmüştür" dedi

Chp Grup Toplantısı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, et krizine ilişkin olarak, Et ve Balık Kurumu Türkiye'de hayvancılığı desteklemek üzere kurulmuş olmasına rağmen hayvancılığa darbe vuracak et ithalatını gerçekleştiren kurum haline dönüştürülmüştür" dedi.
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Baykal, geçtiğimiz hafta yaşanan terör olaylarına değindi. Terörün yeniden hortladığını söyleyen Baykal, "Kısa bir zaman aralığında 18 şehit verdik. Terör saldırılarının nitelik değiştirdiğine şahit oluyoruz. Sınır boylarında değil ülkenin en sakin olması beklenen bölgelerinde, Karadeniz'de, iç Anadolu'da saldırılara şahit olduk. Ateş sadece düştüğü yer değil bütün Türkiye'yi yaktı. Kimisi 1 yaşındaki çocuğunu bıraktı kimisi nişanlısını bıraktı. Bir kez
daha gördük ki terör bu ülkenin en önemli sorunudur. Reşadiye saldırısından itibaren birileri hala bu saldırılarda Ergenekon parmağı arıyor. Olayın adını dahi Türkiye'yi yönetenler doğru koyamamıştır. Türkiye'nin iktidarının bu sorunu kavramaya ihtiyacı vardır" dedi.
Konuşmasında ekonomiye de değinen CHP lideri Baykal, dış ticaret açığı 5.32 milyar dolara ulaştığını, enflasyonunun tekrar 2 haneli rakama dönüştüğünü faizlerinbu gelişmelerin altında olduğunu ifade etti. Yaşanan et krizine değinen Baykal, " Bunun altında yıllarca izlenmiş yanlış ekonomi politikası yatmaktadır. Bu politika hayvancılığın daha büyük darbe yemesine neden olacaktır.Bu krizin çıkış noktası ülke hayvancılığının geliştirilmesidir. Yem fiyatları artmış, süt ve et fiyatları sabit bırakılmış,
damızlık hayvanlar kesime gönderilmiştir. Besiciler büyük sıkıntıya düşmüştür. Dökme suyla değirmen dönmez. Dışarıdan et ithal ederek ihtiyaç karşılanmaz. Bir an önce yapılması gereken besiciliği desteklemektir.
Bugün hayvan varlığımız Cumhuriyetin ilk yıllarının dahi altına düşmüştür. Et ve Balık Kurumu Türkiye'de hayvancılığı desteklemek üzere kurulmuş olmasına rağmen hayvancılığa darbe vuracak et ithalatını gerçekleştiren kurum haline dönüştürülmüştür" dedi.
Öte yandan, CHP Grup toplantısına Baykal İnönü ile ilgili sözleri büyük alkış aldı. Baykal'ın konuşmasını dinlemeye gelen bazı partililerin İnönü fotoğrafı taşımaları dikkat çekti.