Bankacılar İzmir'de buluştu

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince başkanlığındaki Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince başkanlığındaki Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bankacılar, birliği bugün İzmir Ticaret Odası'nda yapılacak yönetim kurulu toplantısı için şehirde bulunuyor.

Türkiye'nin önde gelen finans kurumlarının temsilcilerinin İzmir'e gelmesinden onur duyduğunu belirten Kocaoğlu, 6 yıldır yürüttüğü başkanlık görevi boyunca yerelde kalkınmayı ilke edindiğini söyledi. İzmir'in birçok zenginliği bulunduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "İzmir, kapasitesinin altında gelişen ama bize göre sadece sırtına vurulmasıyla şahlanacak bir kent. Herkesten ve sizden bunu istiyoruz. Başka bir şeye ihtiyacımız yok. İzmir olarak, iyi bir toparlanma sürecine girdik. Henüz herkes tarafından görülmese de, başaracağımıza inanıyoruz." dedi. Türkiye Bankalar Birliği üyelerine yatırımları hakkında da bilgiler veren Kocaoğlu, İzmir Limanı'nın genişlemesi konusunda sürekli temas halinde olduklarını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Limanın üçüncü nesil gemilere açılması ve genişletilmesine Bakan Yıldırım'ın da sıcak baktığını belirten Kocaoğlu, "Denize kıyısı olan kentlerde, kruvaziyerle yük limanının bir arada olması çok tercih ediliyor ama İnciraltı'na da liman yapılabilir. Belediye, hükümet erki, kentteki uzantıları, meslek odaları olarak hep birlikte değerlendirme yaparak en doğrusunu buluruz. Hedefimiz, körfezde denize girmek." şeklindekonuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu'na misafirperverliği için teşekkür eden Birlik Başkanı Özince ise İzmir'in bankaların en çok şube açtığı şehirlerin başında geldiğini belirtti. Alt yapı yatırımları ve bankacılık sektörünün giderek artan gücüyle daha da gelişeceğine inandığını söyleyen Ersin Özince, "İzmir'in ticari hayata bakışı bizi çok mutlu ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin bu kentte atılmış olması ve Türkiye'nin ilk ticaret borsasından sonra Vadeli İşlemler Borsası'nı da açmış olması önemlidir. İzmir bugün, mevduatı kadar kredi kullanmayan kentlerdendir, üstüne rahatlıkla çıkabilecektir. Burada ticarethaneler açmaya devam edeceğiz." dedi. Şehrin bankacılık sektöründe çalışan personel tarafından da çok sevildiğine dikkat çeken Özince, "İzmir'e gelmek isteyen çok, gelip de gitmek isteyen yok. Demek ki insanlar burada mutlu." diye konuştu.

Ziyarete Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Turkish Bank Genel Müdürü Abdullah Akbulak, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Halil Eroğlu, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil ve Eurobank Tefken Genel Müdür Yardımcısı Bülent Nur Özkan da katıldı.