Antalya'da Okul Yaptırma Protokolü İmzalandı

Antalya'nın Kepez ve Manavgat ilçelerinde hayırseverlerce 3 okulda toplam 35 derslik yaptırılacak.

Kepez ve Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki ve Sarılar Beldelerinde hayırseverlerce 3 okulda toplam 35 derslik yaptırılacak. Antalya Valisu Alaaddin Yüksel, hayırseverlerin eğitime katkısı dolayısıyla valilikte düzenlenen törende, hayırseverlerin, bir başarı öyküsü yazmaya devam ettiğini söyledi. Hayırseverlerin kazandıklarını Türk çocuklarıyla paylaşma kararı aldıklarını belirten Yüksel, yeni okulların kazandırılmasıyla kentteki eğitim kalitesinin arttığını ifade etti.
Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde kendi arazisi üzerine 16 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak olan iş adamı Ahmet Köseoğlu, "Ben evrenseki'de doğup büyüdüm. Kendi köyümde okul olmadığı için ilkokulu 8 kilometre mesafedeki komşu köyümüz Ilıca'da okudum. Yaptıracağım okul kendi köyümde yaptırdığım ikinci okul olacak" diye konuştu.
Ahmet Köseoğlu'nun şu an beldelerinin tek okulu olan Seki Köseoğlu İlköğretim Okulunu da yaptırdığını belirten Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, "Sayın Ahmet Köseoğlu'nun yaptıracağı okulun bir başka özelliği de okulun yapılacağı araziyi de kendisinin bağışlamış olması. Bu okul beldemizde bu yıl yapılan 2. okul olacak ve 2010-2011 eğitim öğretim yılına tamamlanarak eğitime açılacak. Ahmet amca kendine yakışanı yaptı ve köyüne bir okul daha kazandırdı. Evrenseki belediye Başkanı olarak tüm çocuklarımız ve halkımız adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğan ve İstanbul'da yaşayan Gıyasettin Vargün, işi nedeniyle bulunduğu Manavgat'ın Sarılar beldesinde belediye tarafından inşaatının yarısı tamamlanan 16 derslikli ilköğretim okulunu eğitime kazandıracak.
Törende hazır bulunan Sarılar belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, beldesinin ihtiyacı olan okul inşaatına belediye imkanlarıyla başlamalarına rağmen maddi imkansızlıklar dolayısıyla tamamlayamadıklarını belirterek "Sayın Gıyasettin Vargün'e eğitim camiası ve belde halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve hayırseverler okul protokollerini imzaladı.
Antalya Valisi Yüksel Vargün ve Köseoğlu'nu alınlarından öperek kutladı.