Ak Parti'li Koca'dan 'Liste' Yalanlaması

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, "Uzaktan çekilmiş bir fotoğraf esas alınarak, tamamen tahminler ve varsayımlara dayalı şekilde son derece çirkin değerlendirmelerde bulunmak basın ahlakıyla bağdaşmaz

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, "Uzaktan çekilmiş bir fotoğraf esas alınarak, tamamen tahminler ve varsayımlara dayalı şekilde son derece çirkin değerlendirmelerde bulunmak basın ahlakıyla bağdaşmaz. Sözkonusu iddia ve ithamlar, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde AK Parti içinde nifak oluşturmaya gayret eden odaklardın suçüstü yakalanmasıdır" dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, yaptığı yazılı açıklamayla, bugünkü bazı gazeteler ile çeşitli internet haber sitelerinde şahsıyla ilgili yer alan haberleri 'asılsız ve mesnetsiz' olarak niteledi. Ne kendisinin, ne de grupta bulunan bir arkadaşının, iddia edildiği gibi, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde milletvekillerinin hür iradesine müdahale etmesi, milletvekilleri takip etmesi, milletvekilleri ile ilgili tahminlerde bulunarak liste hazırlamasının kesinlikle söz konusu olmadığını
vurgulayan Koca, "Uzaktan çekilmiş bir fotoğraf esas alınarak, tamamen tahminler ve varsayımlara dayalı şekilde son derece çirkin değerlendirmelerde bulunmak basın ahlakıyla bağdaşmaz" dedi.
Sözkonusu gazetelerde ve internet haber sitelerinde şahsıyla ilgili yer alan ifadelerin tamamen asılsız olduğunu belirten Koca, şunları kaydetti:
"Benim AK Parti grubu içinde, AK Parti camiası içindeki hiçbir arkadaşımla ilgili böyle bir tasarrufta bulunmam asla sözkonusu olamaz. İsmi geçen arkadaşlarımla ilgili böyle bir tereddüdün şahsımda oluşması da mümkün değildir. Bu arkadaşlarımın en az benim kadar partimize ve bu hareketimize sevdalı oldukları herkesçe bilinmektedir. Adım kullanılmak suretiyle isimleri etrafında tereddüt ve güvensizlik oluşturulmak istenen milletvekili arkadaşlarımın her biri, en az Faruk koca kadar AK Partili'dir, bu
hareketin gönüllüsüdür, kurucusudur, millet sevdalısıdır. Şahsımdan hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum."

"DAYANIŞMA VE KARDEŞLİĞİMİZE KİMSE ZARAR VEREMEZ"
Koca, sözkonusu iddia ve ithamların, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde AK Parti içinde nifak oluşturmaya gayret eden odaklardın suçüstü yakalanması olduğunu savunarak, "Kaldı ki, bizzat genel başkanımız, AK Parti'nin ve milletvekillerimizin faaliyetlerinin, bütün Türkiye için özlemini çektiğimiz demokrasi ve özgürlük anlayışına dayalı olarak yürüdüğünü çeşitli defalar açıklamıştır" dedi.
Milletvekillerine güvenmedikleri için oy verme kabinine daha sokmayan partilerin durumu görmezden gelinirken, AK Parti'nin demokrat ve özgürlükçü çalışma yöntemini karalamaya çalışanları esefle kınadığını ifade eden Koca, "Bu asılsız iddialar, AK Parti olarak, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde gösterdiğimiz tarihi dayanışma ve kardeşliğimize asla zarar vermeyecektir" dedi.