Adıyamanlı Öğrenciler Kitap Okuma Yarışmasında Büyük Başarı Gösterdi

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kığlıçarslan Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 2. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma yarışmasında Adıyaman'daki iki okul büyük başarı gösterdi.

Türkiye'de 55 ilden 467 okuldan bin 320 öğrencinin katıldığı yarışmalarda geçen yıl okul olarak birinci olan Cengiz Topel İlköğretim Okulu yine birinci olurken, Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi üçüncü oldu.
Yarışmalarda ilköğretim düzeyinde bu yıl birinciliği elde eden Cengiz Topel İlköğretim Okulu olurken, bireysel sıralamada ise yine aynı okuldan Özlem Baytekin ikinci oldu.
Lise düzeyinde ise okul olarak üçüncü olan Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi'nden, Nevzat Pirbudak bireysel olarak üçüncülüğü elde etmeyi başardı.
Dereceye giren öğrenciler ile birlikte öğretmenleri ve okul müdürleri Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'yi ziyaret ettiler. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, öğrencilere kitap hediye etti.
Hasan Alaköse, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma yarışmasına il ve ilçelerden toplam 26 okulun katıldığını ve bu yıl yarışmalara daha fazla önem verildiğini söyledi.
Alaköse ayrıca okumanın önemine dikkat çekerek, "Bu tür ulusal yarışmalar öğrencilerimizin başarılarını arttıracaktır. Çok okuyan ve daha fazla yorum yapabilen öğrenciler başarılı olmaktadır. Böyle yarışmalarla eğitim düzeyimizin daha üst seviyelere çıkacağına inanıyorum" dedi.