4 bin 25 tonluk canlı hayvan ihalesi başladı

Fahiş et fiyatlarını frenlemek amacıyla Et ve Balık Kurumu (EBK)'na verilen et ithalatında ilk perde açıldı. Kurum, Litvanya, Letonya, Macaristan, Est

Fahiş et fiyatlarını frenlemek amacıyla Et ve Balık Kurumu (EBK)'na verilen et ithalatında ilk perde açıldı. Kurum, Litvanya, Letonya, Macaristan, Estonya'dan 4 bin 25 tonluk canlı hayvan getirilmesi için ihaleye çıktı. EBK'nın Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye 3 firma teklif verdi. Basına kapalı olan ihale pazarlık usulü yapılacak. İhaleyi kazanan firma 10 gün içinde hayvanları Türkiye'ye getirmek zorunda.

EBK'nın Balgat'taki Genel Müdürlük binasındaki ihale öncesi bazı firmalar ihaleye girmekten vazgeçti. Avusturya'da toptan hayvancılık yapan Köseoğlu firması yetkilileri, ihaleye girmekten vazgeçmelerinin sebebini, "10 günde bu kadar hayvan getirilmez." sözleriyle açıkladı. Firma sahibi hayvanların kontrol ve yüklemelerinin bile 6 ayı bulacağını dile getirdi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği ihaleyle ilgili bilgi veren İhale Komisyonu Başkanı Yusuf Gül, ihaleye 3 firmanın teklif verdiğini söyledi. İhalenin pazarlık usulüyle yapılacağına dikkat çeken Gül, talipli firmaları, Hacılar, Dituria Sro ve Agrohilal firmaları olarak açıkladı. İhale basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Gül, soru cevap olmayacağını belirterek, ihalenin basına kapalı olmasının salonun küçüklüğünden kaynaklandığını vurguladı. İhale çerçevesinde Adana bin 750, Ankara 500 ton Sakarya kombina müdürlüğüne bin 770 ton teslim edilecek.