Tbf Başkanı Müftüoğlu:

-TBF BAŞKANI MÜFTÜOĞLU: -'SPORCULARIMIZIN TUR KOŞMA YETENEĞİNİ ARTIRMAK VE 2012 LONDRA OLİMPİYATLARI'NA KATILMA YOLUNDA DAHA FAZLA PUAN TOPLAMALARINI-

 

-TBF BAŞKANI MÜFTÜOĞLU :

- ' SPORCULARIMIZIN TUR KOŞMA YETENEĞİNİ ARTIRMAK VE 2012 LONDRA

OLİMPİYATLARI ' NA KATILMA YOLUNDA DAHA FAZLA PUAN TOPLAMALARINI

SAĞLAMAK AMACIYLA 4 YENİ TUR DÜZENLEDİK '

- ' TUR DÜZENLEMEKTEKİ BİR DİĞER AMACIMIZ DA TÜRK BİSİKLETİNİN

FARKLI YÖRELERDE TANITILARAK HEYECAN YARATMASINI SAĞLAMAKTIR '

ALANYA ( A . A ) - 31 . 05 . 2010 - Türkiye Bisiklet Federasyonu , 2010 Yılı Faaliyet Programı ' na dört yeni tur daha ekledi .

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu , AA muhabirine yaptığı açıklamada , bu yıl ilk kez dört yeni tur düzenlediklerini ve bu turların 2 . 2 kategorisinde yapılacağını söyledi . Daha önce Türkiye ' de , günlük yarışlar yapıldığını ve yılda sadece bir tur koşulduğunu anlatan Müftüoğlu , HC kategorisinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ' nun yanı sıra 2 . 2 kategorisinde dört yeni tur daha gerçekleştirileceğini bildirdi . Düzenlenen turların , 2012 Londra olimpiyatları yolunda Türk sporcuların daha fazla puan almasını sağlayacağını belirten Müftüoğlu , şöyle konuştu :

' Bu yıl faaliyet programına dört yeni tur ekleyerek çok önemli bir ilki daha gerçekleştirmiş olduk . Düzenlenen dört bisiklet turunun ana hedefi 2012 Londra Olimpiyatları . Londra Olimpiyatları , bizim olmazsa olmazımız . Olimpiyata gitme noktasında her türlü fedakarlık ve çabayı göstereceğiz ki bu girişim de bunlardan biri ' Sporcularımızın tur koşma yeteneğini artırmak ve 2012 Londra Olimpiyatları ' na katılma yolunda daha fazla puan toplamasını sağlamak amacıyla bu turları düzenledik . Ayrıca ' U-23 ' ve ' büyük erkekler ' kategorilerinde uluslararası müsabakalara katılma şansı elde edemeyen sporcularımızın daha fazla tur koşmasını da bu turlarla sağlamak istiyoruz . Tur düzenlemekteki bir diğer amacımız da Türk bisikletinin , farklı yörelerde tanıtılarak heyecan yaratmasını sağlamaktır . Şu anda devam etmekte olan 1 . Trakya Bisiklet Turu , bunun en güzel örneğidir . Hem sporcular iyi bir performans çiziyor , hem de gittiğimiz her yerde vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor . '

Trakya yöresinde ilk kez bu kadar geniş çaplı bir bisiklet yarışı , yani tur düzenlendiğini vurgulayan Müftüoğlu , ' Trakyalıların bu tura ilgisi çok fazla oldu . Tur başarıyla devam ediyor ' dedi .

Müftüoğlu 2010 Yılı Faaliyet Programı ' na alınan dört bisiklet turunun , daha önce yapılan 43 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile aynı kategoride gerçekleştirileceğine dikkati çekerek , ' Türkiye ' de yapılan 43 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 2 . 2 kategorisindeydi ve o tur Türkiye ' nin en büyük turu idi . Şimdi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu , HC kategorisinde gerçekleştiriliyor ve senede bir turun yapıldığı 2 . 2 kategorisinde , artık her yıl dört tur daha düzenliyoruz . Bu da bisiklet sporunda ülkemizin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli ' diye konuştu .

Müftüoğlu , 2010 Yılı Faaliyet Programı ' nda yer alan dört turdan ilkinin 1 . Trakya Bisiklet Turu adı altında Tekirdağ ' ın Malkara ilçesinde başladığını ve devam ettiğini belirterek , Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Belediyesi ' nin ev sahipliği yaptığı turun , 4 gün , 4 etap , 524 kilometreden oluştuğunu bildirdi . 1 . Trakya Bisiklet Turu ' na 11 takım , 77 bisikletçi katılıyor .

Türkiye Bisiklet Federasyonu ' nun 2010 yılında 2 . 2 kategorisinde düzenleyeceği diğer turlar ise Zafer Turu ( 26 - 30 Ağustos ) , Marmara Turu ( 10 - 13 Eylül ) , Gelibolu Turu ( 1 - 5 Ekim ) .

( FAL-ŞEN-SSG )

31 . 05 . 2010 10 : 33 : 55