Sivil Toplum Platformundan İsrail Protestosu

Gazze halkına yardım götürmek üzere yola çıkan yardım gemilerinin, İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için Erzurum'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivil Toplum Platformundan İsrail Protestosu
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Lalapaşa Camisi avlusunda toplanan bir grup vatandaş daha sonra sloganlar atarak Ulu cami'ye kadar yürüdü.
Burada öğle namazını kılan grup daha sonra yeniden Lalapaşa Camisi avlusuna kadar yürüdüler. Burada saldırıda ölenler için kılınan cenaze namazının ardından Erzurum Sivil Toplum Platformu adına Orhan Atalay basın açıklamasını okudu.
Atalay, İHH öncülüğünde başlatılan iyilik hareketine Erzurum'dan ses vermek için toplanmış bulunduklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi ekmeksiz, susuz, ateşsiz, ışıksız, evsiz, barksız ve dermansız kalmış Gazze halkının mahkum kılındığı trajedi karşısında sadece insan olmanın gereğini yapmak ve böylece tüm insanlığın onurunu kurtarmak uğruna gencecik hayatlarını gözden çıkarıp, başkalarının insanca yaşamaları uğruna kendi hayatlarını riske etmenin tanımlanamaz erdemiyle donanmış yiğit yürekleri taşıyan kutlu bir kervan, İsrail eşkıyasının baskınına uğramıştır. Buradan dünyaya barışı egemen kılmak amacıyla kurulmuş olduklarını iddia edip hakikatte ise sadece barışın katillerine hizmet etmekten öte bir varlık gösteremeyen Birleşmiş Milletler teşkilatına veya üç maymun oyunundan başka oyun bilmeyen Güvenlik Konseyi gibi milletlerarası teşkilatlara da seslenmek istiyoruz. Sizler bugüne kadar kanı akıtılan, ırzları heder edilen, toprakları işgal edilen Müslümanlar için hangi taşın altına elinizi soktunuz." Dedi.
Atalay ayrıca İskenderun'da terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan askerlerin ailelerine ve millete baş sağlığı dilediklerini belirterek, "Bu topraklarda oluşturulmak istenen sinsi emellere maşa olanların son günlerde artırdıkları terör saldırılarını kınıyoruz" diye konuştu.