'Şehit ailelerine pozitif ayrımcılığa karşı oy verenler cenazeleri istismar ediyor'

Şırnak'ta teröristler tarafından şehit edilen Piyade Er Muhammet Özbek'in Denizli'de dün (30 Mayıs) kılınan cenaze namazından sonra protokol üyelerine

Şırnak'ta teröristler tarafından şehit edilen Piyade Er Muhammet Özbek'in Denizli'de dün (30 Mayıs) kılınan cenaze namazından sonra protokol üyelerine yönelik slogan atılarak yapılan saldırı girişimine, AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici sert tepki gösterdi. Ekici, anayasa değişikliği görüşmelerinde şehit aileleri ve gazilere yönelik pozitif ayrımcılık getiren maddeye karşı çıkan bazı grupların, şehit cenazelerini istismar ettiğini söyledi.

Milletvekili Ekici, "Çocuklar, yaşlılar ve özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gaziler için pozitif ayrımcılık getirdiğimiz maddeye ret oyu veren gruplar, maalesef meydanlarda şehit cenazelerini istismar ediyor." dedi. Şehit cenazelerinin herkesin olduğunu vurgulayan Ekici, "Şehit aileleri, bu milletin emanetidir. Getirmeye çalıştığımız anayasa değişiklik maddesinde pozitif ayrımcılık tanıyoruz. Buna karşı çıkan veya oy vermeyen kişiler, şehit cenazelerini istismar ediyor." şeklinde konuştu.

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar da son zamanlarda şehit cenazelerinde bu tür saldırı girişimlerinin belli bir grup tarafından yapılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Uçar, "Maalesef son zamanlarda şehit cenazeleri, siyasi olarak istismar edilmeye çalışılıyor. Belli bir grubun eylemi, şehit cenazesinde protesto şeklinde yansıtılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz." dedi.