Minikler satrançta kozlarını paylaştı

Burdur Emniyet Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu Burdur İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği 3. Polis amca Satranç Turnuvası'nda okul öncesinde o

Burdur Emniyet Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu Burdur İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği 3. Polis amca Satranç Turnuvası'nda okul öncesinde okuyan 150 öğrenci kozlarını paylaştı.

Düzenlenen Polis Amca Satranç Turnuvası, Polisevi Gül tesislerinde yapıldı. Turnuvaya okul öncesi eğitim alan 150 öğrenci ve çok sayıda veli katıldı. Turnuva öncesi konuşan Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan satrancın kesinlikle bir eğitim aracı olduğunu ifade etti. Satrancın kişiliği geliştirdiğini ve kendine güven duygusunu aşıladığını ifaden eden Aydoğan, "Burdur Emniyeti olarak bu turnuvayı artık geleneksel hale getirdik. Bu yıl Burdur'da okul öncesi öğrencilerine yönelik satranç öğrenme projesine biz de turnuva yaparak katkı vermek istedik. Daha önceki yıllarda ilköğretim öğrencilerimize yönelik turnuvalar yapıyorduk." diye konuştu.

Turnuvaya katılarak destek veren Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Gülkız Tülay da Burdur'da ciddi bir şekilde satranç potansiyeli gördüğünü belirtti. Daha önceden de okul öncesi öğrencilerine yönelik turnuvalar yapıldığını, ancak katılımın bu denli yüksek olmadığını belirten Tülay, "İnanıyorum ki geleceğin satranç şampiyonlarının kenti Burdur'da olacak." dedi.

Satranç İl Temsilcisi Serdar Başgül de Burdur'da satranç sporunun büyük bir gelişme kaydettiğini belirtti. Bu gelişmeler sürecinde Burdur'da 'Satrançla Büyüyen Çocuklar Projesi'ni uygulamaya koyarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten, Başgül, bu sayede çocukların ilköğretime başlamadan satranç oynamayı öğrendiğini dile getirdi. Turnuvaya Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Satranç İl Temsilcisi Serdar Başgül ve öğrenci velileri katıldı. Konuşmaların ardından çocuklar rakiplerine mat edebilmek için kıyasıya yarıştı.