Manisa Ak Parti'den İsrail Tepkisi

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, İsrail'in yardım gemilerine saldırısına tepki gösterek, "Bu saldırı sadece gemiye değil, insanlığa, insani değerlere yapılan saldırıdır ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, İsrail'in yardım gemilerine saldırısına tepki gösterek, "Bu saldırı sadece gemiye değil, insanlığa, insani değerlere yapılan saldırıdır ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir." dedi.
Yazılı açıklamada bulunan Başkan Arslan, "Bu operasyonda tam olarak sayısını bilmediğimiz ama 20'ye yakın olduğu haberleri gelen insan hayatını kaybetmiştir. Bu gemide 33 ülkeden 600'e yakın yardımsever vardı; içinde kadınlar ve 1 yaşında çocuk vardı. İsrail bu saldırıyı inatla yaparak dünyanın yaramaz çocuğu olduğunu herkese ilan etti. Ama artık sabırlar taştı. Bu saldırının kabul edilmesi ve geçiştirilmesi söz konusu olamaz. Tüm dünya bu saldırıya karşı en ağır tepkiyi verecektir ve de vermelidir. Sayın Başbakanımızın Davos toplantısında Şimon Perez'e karşı koyduğu tavrın şimdi ne kadar haklı olduğunu bir kez daha kanıtlanmıştır." dedi.
İsrail'in saldırgan ve anlaşmaz tutumunu devam ettirmekte ısrarlı olduğunu ifade eden Arslan, "Utanmadan yardım için gidenleri neredeyse terörist ilan etmek istemektedir. O gemide hiç silah yoktu; sadece yardım malzemeleri vardı. Medeni olduğunu iddia eden tüm ülkelere sesleniyorum; artık yeter! Sizden insani hassasiyetleri yüksek kendi vatandaşlarınız da daha sert tedbirler almanızı beklemektedir. Ümit ediyorum ki bu saldırı artık İsrail'in yaptığı son saldırı olur. Bunun için herkesi tepki göstermeye davet ediyorum. İnsan haklarından bahsedenler artık insanlığa karşı işlenen en büyük suça karşı nasıl bir tutum ve davranış içinde olduklarını hep birlikte göreceğiz." dedi.