maNga Türkiye'ye döndü

Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda, 'We Could Be The Same" parçasıyla ikinci olan Manga grubu Türkiye'ye döndü.

maNga Türkiye'ye döndü
 
THY ' nin tarifeli uç ; ağıyla Oslo ' dan İstanbul ' a gelen Manga grubu , Atatü ; rk Havalimanı VIP Salonu ' ndan giriş yaptı . Burada basın toplantısı dü ; zenleyen grup ü ; yeleri adına konuşan solist Ferman Akgü ; l , ' Biz ç ; ok keyifliyiz , ç ; ok mutluyuz , umarız herkes bizimle birlikte mutlu olmuştur . Daha gü ; zel gü ; nler bizi bekliyor diye dü ; şü ; nü ; yoruz ' dedi .

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akgü ; l , ' Başarılı olmayı bekliyor muydunuz? ' sorusu ü ; zerine ' Birinci olacağımıza ç ; ok inandık . Sonuç ; ta Almanya birinci oldu ama onların şarkısı da ç ; ok gü ; zeldi ' dedi .

Akgü ; l , bir soru ü ; zerine oylamada değişik ü ; lkelerden oylar aldıklarını belirterek , ' Şö ; yle bir durum oldu ; daha ö ; nce bize fazla puan veren ü ; lkelerden az , hatta hiç ; puan gelmezken , bize hiç ; puan vermeyen ü ; lkelerden ç ; ok puan geldi . Bu bir yandan ü ; zü ; cü ; , bir yandan da mutlu edici bir durum . Orada belki siyaseti , politikayı aştık . Ama aşamadığımız yerler de oluyor . Biz Yunanistan ' a ve Ermenistan ' a her zaman oy verirken , Yunanistan ve Ermenistan ' dan bize oy gelmiyor . Ki onların ekipleri ile de iletişimimiz gayet iyiydi . Eurovision ' da aşılamayan bazı konular her zaman oluyor . Ama yine de herkese teşekkü ; r ediyoruz ' diye konuştu .

Ferman Akgü ; l , bir başka soru ü ; zerine ' CNN Avrupa ' nın kendilerini favori gö ; sterdiğini , bundan mutlu olduklarını belirterek , Norveç ; li sunucuların da kendilerinden ö ; vgü ; ile sö ; z ettiğini , bunların dereceye girmek kadar ö ; nemli olduğunu sö ; yledi .

Orada ç ; ok iyi dostluklar kurduklarını ve diğer ü ; lke yarışmacılarıyla ç ; ok iyi anlaştıklarını kaydeden Akgü ; l , ' Eurovision bizim iç ; in sadece oraya gidip yarışmak değildi , biz oraya sö ; zlerimizi , duygularımızı , mü ; ziğimizi , ü ; lkemizden aldığımız şeyleri , iyi niyetimizi gö ; tü ; rdü ; k , paylaşmak istedik . Onlar da ç ; ok sıcaktı . Şunu bir kez daha gö ; rdü ; k ki , politika denilen şey , komşuların komşulara oy verme durumu oluyor . Orada herkes birbirine ç ; ok sıcak davranıyor ama her nedense oylamaya geç ; ildiği zaman bazı dengeler sö ; z konusu . . . ' dedi .

Bundan sonra daha ç ; ok İngilizce şarkı yapacaklarını da belirten Akgü ; l , bunun da kendilerine yeni kapılar aç ; acağını sö ; yledi .

TRT yö ; neticilerinin kendilerine her tü ; rlü ; yardımı gö ; sterdiğini belirten Akgü ; l , TRT ' ye ve destek olan herkese teşekkü ; r etti .

Mango grubu , Oslo ' nun Telenor Arena salonunda yapılan final gecesinde Tü ; rkiye adına ' We Could Be The Same ' ( Aynı Olabiliriz ) parç ; asıyla 170 puan alarak ikinci olmuştu . ( CnnTü ; rk )